• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Siirt'te aşı çalışmaları iftardan sonra da devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tercih ettikleri aşılara göre belirlenen odalara giren vatandaşlara, hemşireler tarafından herhangi bir hastalıkları ya da alerjik bir durumları bulunup bulunmadığı sorulduktan sonra aşıları yapılıyor.

Aşı randevusu, Merkezi Hastane Randevu Sistemi ya da Alo 182'den ile alınabiliyor. Ramazan dolayısıyla iftar sonrasında da aşılama yapılması vatandaşların daha rahat bir şekilde aşı olmalarını kolaylaştırıyor.

Aşı notasında Siirt'te hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen aşıya talebin çok düşük olduğunu dile getiren Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Selahattin Vural, aşıyı kullanan sağlık çalışanları dahil koruma sağlandıktan sonra hiçbir vatandaşın Covid-19'a yakalanmadığına dikkat çekti.

"Bu salgından kurtulmanın tek çaresi aşı olmaktır başka çaresi yoktur"

Aşıların güvenli olduğunu ve bu salgından kurtulmanın tek yolunun aşı olmaktan geçtiğini ifade eden Vural, Siirt halkını iftardan sonra aşı olmaya davet ederek şunları söyledi:

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Covid-19 aşıları için ayrılmış 20 odamız bulunmaktadır, 20 hemşiremiz bu aşıları yapmaktadır. Her hastamız tek bir odaya alınarak aşılar uygulanmaktadır. Alerjik reaksiyonlar hemen hemen hiç görüşmüyor. Saat 24.00'a kadar aşı yaptığımız süre içerisinde bir uzman hekimimiz hazır bulunmaktadır. Ramazan münasebeti ile iftardan sonra aşıya olan ilgi biraz artıyor. Bu salgının tek çaresi aşı olmaktır, başka çaresi yoktur."

"Yoğun bakım ünitesinde sıkıntı yaşamıyorsak bunda aşının çok büyük bir etkisi var"

Hastanede bin 200'e yakın sağlık çalışanın aşılandığını ve şu ana kadar hiçbir sağlık çalışanında bir yan etki görülmediğini ifade eden Vural, "Sağlık çalışanlarımız da makul süre geçmesine rağmen hiçbir sıkıntı yaşamada." dedi.

Halkın aşıya ilgisinin çok az olduğuna dikkat çeken Vural, "Bütün dünyada aşı bulma noktasında ciddi bir sıkıntı olmasına rağmen devletimiz bütün imkanlarını zorlayarak aşıyı temin etmeye çalışıyor. İnanıyorum ki çok yakın zamanda ikiye yakın yerli aşımız da kullanılabilir hale gelecek. Vaka sayılarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde normalde yoğun bakımlar tıkanırdı ama yoğun bakım açısından da bir sıkıntımız yok ve bunda aşının çok büyük bir etkisi var fakat Siirt halkı buna rağmen aşıya ilgi göstermiyor." dedi.

"Yeni canlarımızı kaybetmemek ve yoğun bakım ünitelerinde acı çekmemek için aşı olalım"

Aşıyı yakınlarımıza ve çevremize tavsiye etmemiz gerektiğini dile getiren Vural, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Tevekkül etmek tedbir alındıktan sonra olur. Biz önce tedbirimizi alalım sonra da tevekkül edelim ama ben önemli bir noktaya vurgu yapmak istiyorum. Aşı olsak bile kendimizi korumaya devam edelim. Yeni canlarımızı kaybetmemek ve yoğun bakım ünitelerinde acı çekmemek için aşı olalım."  

Sağlığını korumak için aşı olmaya geldiği ifade eden Küreren Elden, "Salgın başladığından beri komşulara gidip gelemedik. Ekmeğimi kendim yoğurup evde pişiriyorum. Çocuklara hastalık bulaşır korkusuyla fırından ekmek almıyoruz, çok dikkat ediyoruz. Herkes gelsin aşısını yapsın ancak bu şekilse bu salgından kurtulabiliriz." dedi.

"Virüsü yenebilmek ve hızını kesebilmek için herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum"

Herkesin aşı olmasını tavsiye ettiğini ifade eden Ercan Öngün, "Önce MHRS sistemi üzerinden aşı tercihi sunuluyor ve bizler de hangi aşıyı olacağımız noktasında karar veriyoruz. Randevu aldığımız gün de hastaneye gelip aşımızı oluyoruz. Virüsü yenebilmek ve hızını kesmek için herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Her iki aşıda virüsü engelliyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Siirt'te aşı sıkıntısı bulunmuyor." (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir