• DOLAR 34.272
  • EURO 37.438
  • ALTIN 2918.231
  • ...
Diyanet`in Yardım Paraları Faizde mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet`in Müslüman ülkelere yardım amacıyla topladığı paralar, Meclis gündemine taşındı.

Akşam`ın haberine göre; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye Diyanet Vakfı`nin (TDV) son yıllarda yurtdışında Somali, Arakan, Haiti ve yurtiçinde de deprem nedeniyle Van`a yönelik düzenlediği yardım kampanyalarında toplanan paraların, "bankalarda faizde tutulduğu" iddiasını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

"YARDIMLAR FAİZDE Mİ?" SORUSU

"Toplanan paraların akıbeti ile ilgili genel bir sorgulama yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır" diyen Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a yönelttiği önergesinde, beş soruya yanıt verilmesini istedi.

Diyanet`in topladığı yardım paralarıyla ilgili, bazı iddiaların kendilerine ulaştığını belirten Köktürk, soru önergesinde özetle şu ifadeleri kullandı:

"... Diyanet Vakfı`nın son beş yılda açtığı kampanyalarda toplam ne kadar para (TL, Dolar ve Euro) toplamıştır? Bugüne kadar toplanan o yardımlarla hangi ülkeye neler yapılmıştır? Bunun ayrıntılı dökümü nedir? Ne kadar toplanmış ve neler yapılmıştır? Halkın insani duygularla verdiği bu paraların ne kadarı yardım yerlerine ulaştırılmış, ne kadarı bankalarda tutulmaktadır? Bankalarda tutulan para faizde midir? Eğer faizde ise; kaç lira yıllık faiz alınmaktadır? Bankalarda tutulan yardımların hepsi ne zaman muhtaçlara gönderilecektir?"

"BİZ DEĞİL, DİYANET CEVAPLAYACAK"

AKŞAM`ın ulaştığı Diyanet Vakfı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ise "Bu soruların yanıtını biz değil Diyanet İşleri Başkanlığı verecektir. Soru önergesi yasal süresi içerisinde cevaplandırılacaktır" dediler.

TDV "BANKADALAR AMA PROJE OLDUKÇA GÖNDERİYORUZ"

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı TDV yetkilileri AKŞAM`ın konuya ilişkin sorusunu şöyle yanıtladılar:

"Yapılan projeler çerçevesinde ayni ve nakdi yardımlar aktarılmaktadır. Henüz bitmemiş projelerin paraları da elbette bankalarda tutulmaktadır. Bu paralar toplandı, ertesi hafta gidecek diye birşey yok. Paraların, bir plan proje çerçevesinde harcanması gerekiyor. Paranın tamamı bir anda harcanmayacağına göre bir bankada tutulması gerekiyor. Kasamızda tutma şansımız yok. Kimse paraları evinde, kasasında tutmuyor bankalarda tutuyor. Bankada tutulan paralardan gelen gelir de kampanyaya ayrılmaktadır. Başka bir amaç için harcamamız mümkün değil."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir