• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2486.168
  • ...
SGK ve İŞKUR’da Cumhurbaşkanlığı genelgesi uygulanmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Borazan, Cumhurbaşkanlığı’nın 14 Nisan 2021 tarih ve 2021/8 sayılı genelgesine rağmen kamu çalışanlarına uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulayabilme hakkı tanındığını anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesine atıfta bulunan Borazan, “Genelgede, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan, gebeliğinin 24’üncü haftasından 32’inci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar, idari izinli sayılacaktır’ denilmektedir. Ancak Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 19 Nisan 2021 tarihli yazıları ile bu hükmü yok saydılar.” dedi.

Genel yazıya göre sadece hamile olan personellerin, süt izni kullananlar ile engelli personelin idari izin kapsamına alındığını belirten Borazan, “Ancak SGK’da bütün engelli personel çağrıldı ve çalışıyorlar. Covid-19 salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun sağlanması hayati derecede önemli iken ve buna ilişkin tedbirleri kamu kurumlarının yöneticileri almak zorunda iken, Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanlığı genelgesi bu iki kurumu ilgilendirmiyor mu? Eğer bu iki kurumda eksik personel söz konusu ise kurum yöneticileri tamamlamak için çalışma yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye İş Kurumu ile Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine virüs bulaşmıyor mu?” diye soran Borazan, “Her hangi bir bulaş ve ölüm durumunda Covid-19 risk gurubunda bulunan kronik hastaların sorumluluğunu kurum yöneticileri alacaklar mı? Bulaş riskine rağmen her daim görevinin başında olan personellere her hangi bir ikramiyesi ödemesi yapılmıyor. Bu kamu kurumlarında eksik personel ile kamu hizmeti vermekte ve personel eksikliği giderilmiyor. İnsanlar arası temasın yoğun olduğu kamu personellerinin aşılanmasına öncelik verilmiyor. Bütün bu tedbirleri alarak insan sağlığı öncelikli olması gerekirken, kamuda çalışan personellerin sağlığı hiçe sayılıyor. Büro hizmet kolunda görev yapan ve insanlarla teması söz konusu olan bütün kamu personellerinin Covid-19 aşısı yapılmadığı gibi aşı ile ilgili bir program henüz yapılmamıştır. Devlet hizmetini gören kamu personellerinin sorunlarını ortadan kaldırın ki devletimiz daha güçlü olsun. Sağlığını koruyun ki kamu hizmeti daim olsun. Kurum yöneticilerinin Şeyh Edebali’nin, ‘Ey oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü hayata geçirmeleri önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir