• DOLAR 34.293
  • EURO 37.525
  • ALTIN 2930.921
  • ...
Murat nehri araziyi yok ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Her yıl bahar aylarında yağan yağmurla beraber köy arazileri ve ekinlerinin sular altında kalarak yok olduğunu belirten Muş`a bağlı Kıyık köyü sakinleri, yetkililerden bu sorunun çözümü için yardım bekliyor.

 

Murat nehrinin her bahar mevsiminde taşarak köy arazisini ve ekini sular altında bıraktığını söyleyen köy sakinlerinden M. Şah Güler, baharın ilk aylarında karın erimesi ve yağan yoğun yağmur sonucunda arazilerinin su altında kaldığını, ayrıca ıslah çalışması olmadığından nehrin, yaklaşık 300-400 dönüm köy arazisini yok ettiğini belirtti.

 

Güler konuşmasının devamında, \"Her bahar mevsiminde Murat nehrinin suyu yükseldiğinde arazimiz su altında kalıyor. Nehrin bazı yerlerinde ıslah çalışması gerekiyor. Gerçi bir kısmında ıslah çalışması yapıldı. Fakat ıslah çalışması tamamlanmadığından dolayı nehir yatağını derinleştirip duvar oluşturuyor. Nehrin sularının yükselmesi ile beraber duvarların altı boşalıp yıkılıyor ve bu şekilde arazimiz yok oluyor\" ifadelerini kullandı.

 

Murat nehrinin sulama kanallarını bozduğunu ve bundan köy arazisinin susuz kaldığını belirten Güler, \"Su her yıl meramızı yıkıp gidiyor. Bazı yerlerde ise su arazinin üzerinde kaldığından, arazinin bir ay geç nadas edilmesine sebep oluyor`` şeklinde konuştu.

 

Köyün her yıl aynı sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten M. Şah Güler, yetkililerden yardım istedi. (M. Şirin Çağlayan - İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir