• DOLAR 34.3
  • EURO 37.459
  • ALTIN 2922.608
  • ...
`Ertelemeler neden gerçekleştirilemiyor?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konuyu gündeme getiren VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Ak Parti Milletvekillerinin sessizliği ise dikkat çekiyor.
 
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak, erteleme haberlerinin zamansız gündeme getirildiğini belirterek, ertelemelerin henüz söz konusu olmadığını söyledi.
 
"KOSGEB Kredi`lerinde herhangi bir erteleme henüz söz konusu değil"
Van`da 2011`de meydana gelen depremleri hatırlatan VATBO Başkanı Irak, iş dünyasının yeniden ivme kazanması ve hareketlenmesi için hükümetin KOSGEB aracılığıyla kullandırdığı 30 bin ile 100 bin TL`lik kredilerin bir yıl ödemesiz üç yıl vadeli olduğunu belirterek, "Bu krediler faizsiz kredilerdi. Bunların depremlerden sonra ertelenmesi gündeme gelmişti, ancak bir sonuca varılamamıştı. Fakat sizlerin de bildiği gibi bir meslek kuruluşunun başında bulunan arkadaşımız KOSGEB kredilerinin erteleneceğini, eski bir milletvekilimizle kurmuş olduğu temas sonucunda önümüzdeki günlerde başlatılacağı şeklinde bir açıklaması olmuş ve bir müjde vermişti kredi kullanan iş dünyasına. Ancak ne yazık ki aradan bir aya yakın bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir erteleme henüz söz konusu değil. Vatandaşlarımız günü gelen kredilerini zorluk içinde de olsa ödeme gayreti içerisindedirler" dedi.
 
"Erteleme talebi sadece VATSO` ya ait değil"
Bu kredilerin vadelerinin uygun olmaması halinde pek anlam ifade etmediğini aktaran Irak, "Gerçekten bir yıl ödemesiz olan bir süre kısa bir süredir. Bunun ertelenmesinin esnafımıza çok faydası olacaktır. Kaldı ki bu erteleme talebi yalnız bir meslek odasından değil. Bütün meslek kuruluşlarının ve Sivil toplum Örgütleri tarafından talep edilen bir ertelemedir. Ama bu güne kadar maalesef bir sonuç alınmış değildir" ifadelerini kullandı.
 
"SGK prim borçlarının ertelenmesinde de bir gelişme yok"
"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının ertelenmesi konusunu ise İktidar partisinin milletvekilleri gündeme getirmiş hatta halka şu tarihe kadar da başvurmaları gerektiğini belirten açıklamalar yapmışlardi" diyen Başkan Irak, "Bunu da iş dünyası büyük bir memnuniyetle karşılamış ve SGK İl Müdürlüğü`ne başvurularda bulunmuştu. Ancak SGK İl Müdürlüğü`nde böyle bir açıklamanın olduğu, ancak böyle bir uygulamanın olmadığının belirtilmesi üzerine vatandaş ve iş dünyası bir hayal kırıklığına uğramış ve bugün için maalesef bu da gerçekleşmiş değil" şeklinde konuştu.
 
"İş dünyası adına olumlu bir çalışma"
Geçtiğimiz günlerde Ticaret hayatını doğrudan ve olumlu yönde etkileyecek olan şirketlerin sicil bilgilerinin reel sektöre açılmasına ilişkin protokolün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Kayıt Bürosu arasında imzalanmasını ise olumlu bir adım olarak gördüklerini aktaran Irak, " İş dünyası kendi aralarında yaptıkları alışverişlerde karşı firmayı daha iyi tanıma ve takip etme, geçmişini öğrenme anlamında son derece önemli bir çalışma dolayısıyla iş dünyasında aldanma ve aldatma risklerini azaltmaya yönelik bir çalışmadır. iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir