• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Bugün iftarda ne yesek? İşte onuncu günün iftar menüsü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İftar menümüze ilk olarak her evde pişen, oldukça faydalı bir çorbayla başlıyoruz. 

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Ardından lezzetli mi lezzetli yeşil fasülye yemeği..

YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİ

MALZEMELER

600 gram (g) dana kuşbaşı 

400 gram (g) taze fasulye
1 adet soğan
çeyrek su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 litre (l) sıcak su

Yanına güzel bir bulgur pilavı...

MALZEMELER

1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Ve tabi ki cacık...

CACIK

MALZEMELER

2 kase yoğurt
2 adet salatalık
Dere otu
Tuz
Zeytinyağı

Ve iftarımızın sonunda ağzımızı Bursa'nın meşhur tatlısı süt helvasıyla tatlandıralım...

SÜT HELVASI

MALZEMELER

100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir