Bugün iftarda ne yesek? İşte onuncu günün iftar menüsü!
Ramazan ayının onuncu gününde yapımı oldukça kolay, lezzetli bir menüyle karşınızdayız.
İftar menümüze ilk olarak her evde pişen, oldukça faydalı bir çorbayla başlıyoruz.
TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Ardından lezzetli mi lezzetli yeşil fasülye yemeği..
YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİ
MALZEMELER
600 gram (g) dana kuşbaşı
400 gram (g) taze fasulye
1 adet soğan
çeyrek su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 litre (l) sıcak su
Yanına güzel bir bulgur pilavı...
MALZEMELER
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Ve tabi ki cacık...
CACIK
MALZEMELER
2 kase yoğurt
2 adet salatalık
Dere otu
Tuz
Zeytinyağı
Ve iftarımızın sonunda ağzımızı Bursa'nın meşhur tatlısı süt helvasıyla tatlandıralım...
SÜT HELVASI
MALZEMELER
100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık