• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
İHO EBRAR Afrika'da binlerce kişiye iftar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmalarını sürdüren IHO-EBRAR, Uganda'nın başkenti Kampala'da iftar programı düzenledi.

 

Afrika'nın Somali, Benin, Kamerun, Mali, Çad, Togo gibi birçok ülkesinde temsilciler aracılığıyla yardımlarını sürdüren İHO EBRAR, yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmaya devam ediyor.

Hayırseverlerin bağışladığı yardımlarla iftar programı düzenlendi. Kazanlar kuruldu, ateşler yakıldı. Müslümanların eğitim gördüğü bir okulun bahçesinde iftar çadırları kuruldu. Hem okulda okuyan yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciler hem de çevredeki vatandaşların katıldığı iftar programı yapıldı.

İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan İHO EBRAR Derneği Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy, Uganda başta olmak üzere Afrika'nın birçok ülkesinde iftar programı düzenlediklerini belirtti.

Alpsoy, "Bugün Uganda programımızın 2'nci günündeyiz. İftar hazırlıklarımızı yaptık. Bulunduğumuz bu alanda 720 kişilik bir iftar sofrası kuruldu. Hayırseverlerimizin katkılarıyla burada yetim ve ihtiyaç sahiplerine iftar veriyoruz. Sadece Uganda da değil, Afrika'nın birçok noktasında Nijer, Çad, Somali, Arakan, Suriye ve Asya'nın da diğer mağdur bölgelerinde temsilcilerimiz aracılığıyla iftar sofrasını kurmuşuz. Bunu elbette hayırseverlerimizin katkılarıyla yapıyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu Ramazan'da iftar hizmetimizin devam etmesi için hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz." dedi.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir