• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
Putin tehdit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerine yönelik sert sözler kullandı.

Putin, ABD ve İngiltere'yi kastederek "Rusya'ya karşı herhangi bir kışkırtıcı eylem düzenleyenler, uzun süredir hiçbir şeyden pişman olmadıkları kadar pişman olacaklar." ifadelerini kullandı

Konuşmasında İngiliz yazar Rudyard Kipling’in Orman Kitabı romanına gönderme yapan Putin Ukrayna'ya destek veren ülkeleri kastederek  “Tabii ki çevrelerinde de küçük olanlar toplanıyor; aynı Kipling’in romanında baş kaplanın yanına minik çakalların toplanması gibi. Efendilerinin suyuna gitmek adına uluyorlar.”

Putin sözlerine şöyle devam etti:

"Ne yazık ki, siyasi sebepler ile uygulanan yasadışı ekonomik yaptırımlara, birinin kendi iradesini güç kullanımı ile başkasına dikte etmesine dünyadaki herkes alışmış gibi görünüyor. Bu uygulama, şu an çok daha tehlikeli bir şeye evrilmekte. Belarus’ta yakın geçmişte darbe gerçekleştirilmeye çalıştıklarını ve ülkenin devlet başkanına suikast düzenlemeye çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Fakat beni iyi dinleyin: Ukrayna’nın darbe ile görevinden edilen ve ölümden dönen devlet başkanı Yanukoviç hakkında istediğinizi düşünebilirsiniz ya da Venezüella’daki (Devlet Başkanı) Maduro hakkında istediğiniz fikre sahip olabilirsiniz, aynısı Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko için de geçerli. Ancak darbe ya da siyasi suikast planlayamazsınız, bu kadarı artık fazla. Tüm sınırları çoktan aştınız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir