Diyarbakır Ulu Camii'nde 1382 yıldır mukabele sünneti ihya ediliyor
Türkiye'nin en eski camisi olan Diyarbakır Ulu Camii'nde Ramazan ayında Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünneti olan mukabele geleneği yüzyıllardır devam ediyor.
639 yılında camiye Çevrilerek ibadete açılan ve o tarihten itibaren Müslümanların manevi değerlerinden biri olan Diyarbakır Ulu Camii, Müslümanların 5'inci Harem-i Şerifi olarak kabul görülüyor.
Müslümanların 639 yılından günümüze ibadetlerini eda ettikleri Ulu Camii'nde, 1382 yıl sonra yani bugün de ibadet edilmeye devam ediliyor ve bu çerçevede içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle mukabele sünneti ihya ediliyor.
Salgın süreci olmasından dolayı camide bulunanların sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesi altında ellerindeki Kur'an-ı Kerim ile mukabele yapmaları güzel görüntüler oluşturuyor.
Maneviyatımızın güçlü olması gereken bu günlerde Müslümanlar, Diyarbakır Ulu Camii'nde gün içindeki vakit namazları sonrasında Allah'ın insanlığa gönderdiği en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'i, Hazreti Peygamber Efendimizin mukabele geleneğiyle okuyorlar.
Yediden yetmişe Müslümanların iştirak ettiği mukabele sünneti, Ulu Camii imam-hatiplerinin okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim ve bazı ayetlerin mealinin okunmasıyla devam ediyor. (İLKHA)