• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Siverek Sivil İnisiyatifinden sürece destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Sivil İnisiyatifi bugün saat 12.30`da, Siverek Kuyumcular Derneği binasında düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla hükümet tarafından Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları desteklediğini açıkladı.

 

Basın açıklamasını Siverek Sivil İnisiyatifi sözcüsü Muzaffer Bayram okudu. Bayram, basın açıklamasının başında Kürt meselesinin çözümü ve toplumsal barışı sağlamak adına cesur adımlar atıldığını belirterek, \"30 yıldır yaşanan savaş süreci Türkiye halklarına ciddi bedeller ödetmiş, on binlerce vatandaşımız yaşamını kaybetmiş, yaralanmış, sakat kalmış; binlerce köy boşaltılmış, onbinlerce vatandaşımız doğdukları toprakları arkalarında bırakarak göç etmek zorunda kalmış; faili meçhul cinayetler yaşanmış; siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları kapatılmıştır\" dedi.

Yaşanan savaşın toplumsal birlik ve beraberliğinin önündeki en büyük engel olduğu belirtilen açıklamada, \"Bu savaş ortamı ülkemizin normalleşmesinin sürekli bir şekilde ötelemektedir. Tüm bu kayıplarla beraber, silaha ve savaşa harcanan milyonlarca lira, asıl harcanması gereken yerlere harcanamamaktadır. Ülkemizde özellikle eğitim, sağlık ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine kullanılabilecek bu kaynaklar silaha, kana, ölüme harcanmaktadır. Gelinen noktada, atılan adımlar bizleri umutlandırmakta ve barışa olan inancımızı biraz daha arttırmaktadır. Bu süreçte bir şekilde rol alan ve söz söyleyen herkes olabildiğince hassas olmalıdır ve yapılacak küçük bir hatanın bile çok ağır sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Süreç kardeşlik hukuku ve iradesi üzerinde yol almalıdır\" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda ise toplumun tüm kesimlerine seslenilerek, \"Gün basit siyasi hesaplarla hareket etme günü değildir, gün silahta dayatıp bu kaosu derinleştirme günü değildir, gün sessiz kalma, tarafsız kalma günü değildir. Gün barış günüdür ve barış için çaba harcamayan herkes bundan sonra yaşanacak ölümlere ortaktır\" denildi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir