• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Yaşlılık hayatın en özel dönemlerinden biridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Yaşlılar Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu. Acar, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerektiğini belirtti.

 

Yaşlıların sağlık sorunlarının daha çok kronik ve dejeneratif hastalıklar olduğunu aktaran Dr. Acar, "Yaşam beklentisi ve sosyal izolasyon gibi sorunlar her ne kadar yaşlılara özel sağlık sorunları olmasalar da yaşlılıkta sık görülen sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Tüm yaşlıların bu dönemi yaşamlarına yakışır bir şekilde geçirip, yaşam süreçlerini onurlu bir şekilde tamamlamaları en büyük haklarıdır." dedi.
Yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Dr. Acar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kapsamda, yaşlıların alıştıkları sosyal ortamlarında yaşlanmalarını sağlamak, huzur evleri ve gündüz bakım evlerinde verilen hizmetlerin her anlamda geliştirilmesi, yaşlı dayanışma merkezleri ve yaşlılarımızın boş zamanlarını değerlendirmelerine yönelik faaliyetler sunmalıyız. Aynı zamanda yaşlılarımıza saygı ve hürmette kusur etmememiz gerekir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir