• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Batman çok önemli ticaret ve sanayi merkezi haline gelecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman yeni Üniversite yolu üzeri Kuyubaşı TOKİ`de maliyeti 2 trilyon 687 bin TL olan 24 derslik Anadolu Lisesi binası inşaatı temel atma törenine katıldı.
Temel atma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Defterdarı Hasan Koca, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
24 derslik Anadolu Lisesi inşaatına gelen Bakan Şimşek`i kamu kurum müdürleri kapıda karşıladı.

 

Burada istiklal marşının okunmasının ardından Bakan Şimşek konuşmak için kürsüye gelerek çok anlamlı bir temel atma töreni için toplandıklarını ve temelleri atılan okullardaki öğrencilerin Türkiye için çok önemli rollerin üstleneceği temennisinde bulundu.

 

Eğitimi öncelediklerini ve eğitime çok önem verdiklerini söyleyen Şimşek, bunu da söylemde değil gerçeğe dönüştürdüklerini belirtti. Türkiye bütçesinin yüzde 17`sini eğitime ayırdığını ifade eden Şimşek, topladıkları vergi gelirlerinin 5`te birinden fazlasını doğrudan eğitime gittiğini vurguladı.

 

10 yılda 180 bin üzerinde derslik yaptık
Eğitime yapılan bir liralık yatırımın önümüzdeki 40-50 yıl boyunca ülkeye olumlu yansıyacağını  belirten Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, Hükümet olarak son 10 yılda 180 bin üzerinde derslik yaptık. Bu dönemde yine öğretmen sayımızı ikiye katladık. 2002 yılında 350 bin tane öğretmenimiz vardı, son 10 yıl içerisinde biz 357 bin`den fazla öğretmen aldık. Bir yandan öğretmene ve bir yandan da tabiî ki fiziki kapasiteyi artırmaya ve dersliklere çok ciddi yatırım yapıyoruz. Şimdi ise eğitimin kalitesini artırmak için okullarımızda bir teknolojik devrim yaşatıyoruz ülkemize ve Fatih Projesini uygulamaya koyuyoruz. İnşallah bunun sayesinde eğitimi hem nicelik olarak hem de nitelik olarak artırmış olacağız."

 

Batman`ın eğitim yatırımlarında çok büyük bir pay aldığını dile getiren Şimşek, 2003 yılında Batman`daki derslik sayısının 2 bin 139 olduğunu ve şuanda mevcut derslik sayısının ikiye katlandığını kaydetti. Şimşek, "Şuan da 4 bin 100 civarında derslik sayımız var. Bu yetmez şuan da bin 500 derslik ise inşaat halinde. Batman`da öğretmen sayısı 2003 yılında 2 bin 730 iken, şimdi ise 6 bin 329`dur. Yaklaşık 4 bin kişilik bir yurt yaptık ama bunun devamı gelecektir. Aynı zamanda Batman`ımıza Üniversite`mizi de kazandırdık. Önümüzdeki yıl yeni Üniversitemiz yeni yerinde faaliyet göstermiş olacak. Batman hızla büyüyecek ve Batman`da istihdam artacak. Çünkü Batman`a büyük teşvikler veriyoruz. Batman`ın altyapısını ve yollarını yapıyoruz" dedi.

 

Batman`da işyeri sayısı yüzde 45 arttı
Batman`da sağlık alanında çok yol kat ettiklerini sözlerine ekleyen Şimşek, "2002 yılında 35 tane uzman hekim varken, bugün 167 tane uzman hekimimiz var. Aynı şekilde pratisyen hekimlerimiz kat kat artmış. Hastanelerimiz kat kat büyümüş ve yeni hastaneler açtık. Batman`da işyeri sayısı yüzde 45 arttı ve 3 bin 100`e ulaştı. Önümüzdeki dönemde Batman`ı çok önemli bir ticaret ve sanayi merkezi haline getireceğiz. Şuanda da Batman hızla gelişiyor ve ilerliyor. Batman için ne gerekiyorsa yapıyoruz. 2008 yılında Batman`da çalışan sayısı 27 bin kişiydi. Şuanda bu sayı 40 bin kişiyi aştı. Ama 40 bin yetmez hedef olarak bizim 100 binlere gitmemiz lazım. Çalışmak isteyen her kardeşimize iş imkânı için çalışıyoruz ve uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Batman`ın şehir geçişi için 3 tane köprülü kavşak yapacağız"
Yeni üniversitenin yanı başında ikinci bir Organize Sanayi Bölgesini planladıklarını belirten Şimşek, son olarak şunları söyledi: "Mevcut Organize Sanayi Bölgesini büyütüyoruz ama ikinci Organize Sanayi Bölgesi içinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Batman için ne gerekiyorsa yapacağız. Batman`ın şehir geçişini rahatlatmak için 3 tane köprülü kavşak yapacağız. Batman`ın trafiğini rahatlatacağız. Bütün bu yatırımlar sayesinde inanıyorum ki Batman gelişecektir. 2012 yılında Batman`ın ihracatı 81 Milyon Dolar`a çıkmış. Bundan 10 yıl önce bir Milyon Dolar dahi değildi. Yeter ki biz bir olalım biz bunu çok rahat bir şekilde Milyar Dolar`a da çıkartırız."

 

Konuşmasının ardından Bakan Şimşek ve beraberindekiler, butona basarak 24 derslikli Anadolu Lisesi`nin temel atma işlemlerini hızlandırdı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir