Bugün iftarda ne yesek? İşte dokuzuncu günün iftar menüsü!
Ramazan ayının dokuzuncu gününde yine lezzetli ve doyurucu bir menüyle karşınızdayız.
Bugün iftarımıza soframızda besin değerleri açısından oldukça zengin mantar çorbasıyla başlayalım.
MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
350 gram mantar
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Bugünkü ana yemeğimizde ise lezzetli mi lezzetli bir et yemeği var.
SAC TAVA
MALZEMELER
400 gram dana eti (kuşbaşı)
4 adet domates
50 gram kuyruk yağı (isteğe göre)
1 adet kuru soğan
4 adet sivri biber (renkli biber de olur)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1.5 çay kaşığı tuz
Yanına arpa şehriyeli pirinç pilavıyla birlikte…
PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı arpa şehriye
Sac tavanın yanına acılı ezme çok yakışacak…
ACILI EZME
MALZEMELER
3 adet büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Ve nefis bir tatlı..
KIBRIS TATLISI
MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya