• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Muhabire yapılan saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kartepe İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen`in baro üyeleri tarafından linç edilerek öldürülme teşebbüsü ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaparak, olayı kınadı.

İstanbul gibi medeni bir şehirde ve eğitim seviyesi en üst düzeyde bulunan baro gibi bir yerde, baro mensubu görevliler tarafından Özmen`in linç edilmeye kalkışıldığına dikkat çeken Akbaş, "Bu insan hakları ihlali, asli görevi insanların hakkını ve hukukunu korumak olan hukukçular tarafından gerçekleştirilmesi dehşet vericidir. Artık geldiğimiz medeniyet ve kültürel seviyede, dağ başlarında dahi bu tür insan hakları ihlali ve vahşice olaylar yaşanmazken, darbecilere desteği ile bilinen İstanbul Barosu gibi bir yerde yaşanması manidardır. Bu olaydan sonra darbeci baro unvanının yanına bir de darp edici baro unvanı eklenmiştir" ifadelerini kullandı.

Verilen talimatlarla birlikte salondan linç girişimine destek verildiğini ve vahşice, "Vurun… Vurun…" şeklinde tempo tutulduğunu belirten Akbaş, "Bir gazeteci, darbe destekçisi baro görevlilerince, tempo eşliğinde, herkesin gözü önünde linç edilerek öldürülmeye kalkılmıştır. Orada bulunmasının tek amacı, görevini yapmak olan, Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen, ölesiye yumruklanmış ve darp edilmiştir. İnsan hayatı bu kadar ucuz mudur? Halka haber ulaştırmak gibi kamu görevi yapan bir gazeteciyi darp etmek hangi hukuka, akla, medeniyet anlayışına sığar?" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir