• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Engelliler dikkate alınmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Engellilerin sorunlarıyla ilgili bir açıklama yapan Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, kentte milyon dolarlar değerinde binaların yapıldığını, ancak yapılan çalışmalarda hiçbir şekilde engelliler göz önünde bulundurulmadığını ve sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi.

Batman`da yapımı yeni tamamlanan ve yeni binasına taşınan İş Kur ve Yeni Kültür Merkezinin asansörlerine dikkat çeken Atay, "Batman`da trilyonlar ve milyarlar döküyorlar, ama ben bu binayı kullanmadığım sürece bir anlamı yok. Biz İş Kur`la içli dışlıyız. Yeni binada asansörler yerin dibinde yapılmış. Asansörlere binmemiz için merdivenlerden aşağı inip asansörü kullanacağız, ama nasıl kullanacağız bilemiyorum. Çünkü o asansörlere binmemiz için birilerinin bize yardım edip asansöre binmemiz gerek. Ne yazık ki engelliler konusunda yardım sever insanlara az rastlıyoruz. Neden bu konuda engelliler görmezden geliniyor, onu da anlayamıyoruz" dedi.

"Yeni Kültür Merkezinde asansörler çalışmıyor"
Yeni Kültür merkezinde de asansörlerin çalışmadığını ifade eden Atay " Birçok kurum binalarındaki asansörler çalışmıyor. Yine dışarıda kalıyoruz. Memurların aşağı inip evraklarımızı almalarını ve sorunlarımızı anlatmak için beklemek zorunda kalıyoruz. Yeni Kültür Merkezinde asansör var, ama ne yazık ki çalışmıyor. Kurum ve kuruluşlarımızda ne yazık ki asansörler sürekli bozuk" ifadelerini kullandı.

"Kaldırımlarda TEDAŞ direkleri bulunuyor"
Batman Belediyesi tarafından imarı yapılan Diyarbakır Caddesi`nde görme engelliler için yapılan yolda TEDAŞ direklerinin bulunduğuna da dikkat çeken Atay , "Engelli rampasının önünde TEDAŞ direğinin ne işi var. Görme engelli bir vatandaş o yolu takip ederek, o direğe çarparsa, bunun sorumlusu kim olacak merak ediyorum. Biz Batman`da kurum ve kuruluşlarımız tarafından engellilerin sorunlarının dinlenmesini istiyoruz. Engelliler tiye alınmasını istemiyoruz ama ne yazık ki tiye alınıyoruz" şeklinde konuştu.
(Sezer İlbasan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir