• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersin`de camiler gün boyu açık kalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde başlatmış olduğu "Camilerin Gün Boyu Açık" olması projesi kapsamında Mersin`de de camiler artık gün boyu açık olacak. Bu proje kapsamında yediden yetmişe herkese dini hizmet verilecek.

Cami imamları camiye gelen kadın, erkek ve çocukların durumlarına göre Fıkıh, İslam Tarihi, Tefsir, Kur`an-ı Kerim ve Tecvit dersleri verecekler.

Proje hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ali Melek, tüm Mersinlileri camilerde dini bilgiler öğrenmeye davet ederek, "Daha önce merkez camilerimiz açıktı, fakat kenar mahallelerde bulunan diğer camiler namaz vakitleri dışında kapalıydı. Başlatılan bu proje ile diğer camilerimiz de gün boyu açık kalacak. Camiye gelecek olan insanlarımız kendilerini daha huzurlu hissedecekler. Cemaatimizin isteği ve talebi doğrultusunda, çocuklara, hanımlara, gençlere ve diğer yaş grubundaki insanlarımıza yönelik daha hızlı ve sağlıklı irşat programlarımız olacak" dedi.

"Kur`an-ı Kerim ve Tecvit dersleri verilecek"
Camilerin gün boyu açık olmasından dolayı cami görevlilerinin sürekli camilerinde bulunacaklarını söyleyen Ali Melek, "Camilerde bulunan görevlilerimiz isteyen herkese Kur`an-ı Kerim, Kur`an-ı Kerim meali, Tefsir, İslam Tarihi, Hadis-i Şerif ve Tecvit öğretebilecek. Bu uygulama bayanlara ve çocuklara olduğu kadar toplumun geri kalan kesimleri içinde uygulanacak olan bir hizmettir. Halkımızın da kendilerine göre bir program yapıp, bu yapılan hizmete ve bilgilenmeye zaman ayırmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
(Osman Öksüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir