• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Sabır-Der`den Necdet İnce`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçtiğimiz günlerde başörtüsünün baskı unsuru olacağı gerekçesiyle okullarda bu uygulamaya karşı olduklarını belirten Manisa Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Necdet İnce`ye ilk tepki Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneğinden (Sabır-Der) geldi.

Sabır-Der Genel Başkanı Faruk Tasan imzasıyla yapılan açıklamada, "Allah-u Teâlâ mukaddes kitabında başörtüsünün bütün mümin bayanlara farz olduğunu buyuruyor. Şimdi insanlar okullara çıplak veya sarkık bıyıkla veyahut top sakalla gelecek diye başörtüsü yani Allah`ın emri yasak mı olacak? Bunu yadırgamıyoruz, çünkü körle yatan şaşı kalkar" denildi.

"Olay dar kalıplarda değerlendiriliyor"
İnce`nin sözlerinin olayı dar kalıplarda değerlendirmekten öteye geçmediğinin belirtildiği açıklamada, "Konuyu bir bütün olarak ele aldığımızda gerçekten olayın ne kadar dar kalıplara sığdırıldığını görüyoruz. Şu da bilinsin ki, bu topraklarda annesinin ve bacısının örtüsü için kan dökmüş Sütçü İmamlar olduğu müddetçe, inşallah başörtüsüne kimse el uzatamayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

"Yıllardır mağdur edilen bacılarımızın talepleri haklı değil mi?
İnce`nin tehditler savurmayı ihmal etmediğine dikkat çekilen açıklamada, "Başta Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık bürokratları olmak üzere, idari tedbirleri almayan tüm valiler, kaymakamlar, il ve ilçe milli eğitim müdürleri hakkında ceza davası sürecinin başlatılacağını bildirdik.` diyor. Peki, başörtülü oldukları için yıllardır mağdur edilen bacılarımızın talepleri haklı değil midir?" denildi.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir