• DOLAR 34.301
  • EURO 37.503
  • ALTIN 2926.875
  • ...
Kamuda serbest kıyafet eylemi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Memur-Sen, 18 Mart`tan itibaren kamuda serbest kıyafet eylemi başlatıyor. Sendikaya üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek.


Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, kamu görevlilerinin kılık-kıyafetlerine ilişkin usul ve esasların 1980 askeri darbesi dönemi ürünü olduğunu söyledi.


Daha önceden de kamuda kılık kıyafetin serbest olunması için imza kampanyası düzenlediklerini ve bu kampanya ile 12 milyon 300 bin imza toplandığını anımsatan Kava, bu kampanyalarda milletin desteğinin yoğun olduğunu ve milletin bu destekleriyle özgürlük talebinin somutlaştırıldığını kaydetti.


Kava, \"Ulaşılan bu sonuç göstermektedir ki; kamu görevlilerinin kılık-kıyafet yasaklarından kurtularak inançları, tercihleri, beğenileri ve toplumumuzun genel kabul görmüş değer yargıları çerçevesinde kılık-kıyafet özgürlüğüne sahip olması noktasında inkârı imkansız bir toplumsal mutabakat oluşmuştur. Memur-Sen konfederasyonumuza bağlı diğer sendikalar olan; Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Ulaştırma-Memur-Sen ve Kültür-Memur-Sen`e üye kamu görevlilerinin 18 Mart 2013 Pazartesi gününden itibaren söz konusu Yönetmeliğin yasak ve sınırlamalara uymadan kamu hizmeti sunmalarına, bu sınırlamaları dikkate almaksızın halkın değerlerine ve genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olmak, herkesin bu kapsamdaki tercihlerine azami saygı gösterilmesi kaydıyla inançları ve/veya tercihleri doğrultusunda belirleyecekleri kılık-kıyafetle göreve gitmelerini ve görev mahallinde bulunmalarını, bu eylem sürecinin kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirilmesine karar verilmiştir\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir