• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
Batman Bölge Hastanesi Mescidi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman ve çevre illerden yoğun hasta ziyareti yaşayan Batman Bölge Devlet Hastanesinin mescidinin yetersiz olmasından dolayı hastane yönetimi mescidi yeniden onararak vatandaşların hizmetine açtı.
 
Daha önce sadece erkeklerin abdest alabildiği, kadınların ise abdesthane yerinin olmaması ve namaz kılınan yerin dar olması nedeniyle hastane yönetimi duruma el atarak mescidi yeniden dizayn ederek vatandaşların daha rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirmesi amacıyla mescidi ibadete açtı.
 
Batman Bölge Devlet Hastanesi mescidinin açılması nedeniyle İl Müftüsü Hasan Çağlar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, Hastane Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M.Nuri Kaya, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
 
Müftü Hasan Çağlar, mescidin ibadete açılması nedeniyle çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Allah razı olsun mescitte emeği geçen herkesten. Çok güzel bir mescit olmuş ve bundan sonra hastaneye gelen vatandaşlarımız burada ibadetlerini iyi bir şekilde yapacaklar" ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşların daha rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için hayırseverlerin desteğiyle mescidi yeniden yaptıklarını söyleyen Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, amaçlarının hastaneye gelen hasta ve ziyaretçilerinin daha rahat bir ortamda ibadetlerini yapmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
 
Tuna, "Hastanenin mescidi için bir düzenleme yaptık. Mescidin yapımındaki giderleri hayırsever vatandaşlar üstlendi. Mescidimizi geniş, rahat, erkelerin ve bayanların rahat bir şekilde abdest ve namaz kılmaları için yeni düzenlemeler getirdik. Bundan sonra hastaneye gelen vatandaşlarımız rahat bir şekilde ibadetlerini gönül rahatlığıyla yapacaklar" dedi.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir