• DOLAR 34.279
  • EURO 37.409
  • ALTIN 2919.588
  • ...
Bitlis-Diyarbakır karayolu sular altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Yapımı bir türlü bitirilemeyen Bitlis-Diyarbakır karayolu, birçok sorunu beraberinde getirmeye devam ediyor. Yapımı devam eden karayolunda bir yanda yapılan isnat duvarları yıkılırken, öte yanda meydana gelen heyelanlar nedeniyle asfaltta çökmeler meydana geliyor.


Bitlis`in 23 kilometresinde bulunan Buzlu Pınar mevkiinde yağan şiddetli yağmur ve yüksek kesimlerde bulunan karların erimesiyle oluşan seller, yapımcı firma tarafından akarsuların aktığı noktalara yerleştirilen menfezler dar gelince, asfalta taştı ve yolun çökmesine neden oldu. Karayolu trafiğe kapanınca, araçlar bir müddet beklemek zorunda kaldı.


Araç sahiplerinden Necdet Huyut, yapılan menfezin küçük olduğunu belirterek, \"Bu yol çalışmasını yapan yetkili firmanın, akarsu debilerinin yüksek olduğu bu gibi yerlere daha büyük menfezler yapması gerekir\" dedi.


Olay yerine gelen karayolu ekipleri bir yanda biriken sulara kanal yaparak akışını sağlarken, öte yanda yolu kazarak daha büyük bir menfez yapılması için çalışma başlattı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir