• DOLAR 34.273
  • EURO 37.358
  • ALTIN 2913.12
  • ...
Köprü sular altında kalınca, köyle bağlantı kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis`te havaların ısınmasından dolayı hızla eriyen karlardan ve yağan yağmurdan dolayı Bitlis deresinde akan suyun debisi yükselerek birçok olumsuzluklara neden oldu. Dere üzerinde köylerle bağlantı kurulan köprüler alçak seviyede yapıldığından dolayı akan dere suyu köprülerin üzerinden taştı. Ve sular birçok köprüye zarar verdi.

 

Akarsuyun debisinin yükselmesiyle birlikte beraberinde taşıdığı taş, kum, çakıl, ağaç ve benzeri malzemeleri köprülerin altında biriktirerek suyun köprülerin üzerinden taşmasına neden oldu.

 

Bitlis`ten yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Unaldı (Yako)köyünü karayoluna bağlayan köprü taşan suların altında kaldı. Suların altında kalan köprünün bir bölümü yıkıldı, köprü görünmez hale geldi. Sabah merkeze araçları ile gelmeye çalışan köylüler, köprülerinin sular altında kaldığını görünce tekrar köylerine geri döndüler. Karayolu ile bağlantısı kesilen köylüler bir yandan derenin debisinin düşmesini beklerken, öte yandan da köyün karayolu ile bağlantısının sağlanması için yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir