• DOLAR 34.651
  • EURO 36.426
  • ALTIN 2931.121
  • ...
Bugün iftarda ne yesek? İşte altıncı günün iftar menüsü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Menümüze yapımı kolay tadı lezzetli bir un çorbasıyla başlıyoruz. 

UN ÇORBASI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
6 su bardağı su
karabiber
tuz
1 Yemek kaşığı tereyağı ve istediğiniz kadar kırmızı pul biber 

Çorbanın ardından menümüze her evde pişen herkesin sevdiği etli güveçle devam ediyoruz.

ETLİ GÜVEÇ

MALZEMELER

500 gr kuzu eti
100 gr kuyruk yağı
1 paket mantar
1 kase arpacık soğan
1 patates
4 domates
1 kase bezelye
300 gr fasulye
2 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Su

Ve güvecin yanına tereyağlı sade pirinç pilavı..

TEREYAĞLI SADE PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
2, 5 yemek kaşığı tereyağı
2, 5 su bardağı su

Elbette güvecin olmazsa olmazı cacıkta bugünkü iftar soframızda yer alacak.

CACIK 

MALZEMELER

3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
¼ demet dereotu

Ramazan ayının ilk gününden bu yana hafif tatlılar tercih ediyoruz. Bugün şerbetli güzel bir tatlıya ne dersiniz?

HİRA TATLISI

MALZEMELER

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Bulamak için malzemeler

İrmik

Şerbeti için malzemeler

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir