Bugün iftarda ne yesek? İşte altıncı günün iftar menüsü!
Ramazan ayının altıncı gününde kolay ama lezzetli bir iftar menüsüyle karşınızdayız.
Menümüze yapımı kolay tadı lezzetli bir un çorbasıyla başlıyoruz.
UN ÇORBASI
MALZEMELER
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
6 su bardağı su
karabiber
tuz
1 Yemek kaşığı tereyağı ve istediğiniz kadar kırmızı pul biber
Çorbanın ardından menümüze her evde pişen herkesin sevdiği etli güveçle devam ediyoruz.
ETLİ GÜVEÇ
MALZEMELER
500 gr kuzu eti
100 gr kuyruk yağı
1 paket mantar
1 kase arpacık soğan
1 patates
4 domates
1 kase bezelye
300 gr fasulye
2 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Su
Ve güvecin yanına tereyağlı sade pirinç pilavı..
TEREYAĞLI SADE PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
2, 5 yemek kaşığı tereyağı
2, 5 su bardağı su
Elbette güvecin olmazsa olmazı cacıkta bugünkü iftar soframızda yer alacak.
CACIK
MALZEMELER
3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
¼ demet dereotu
Ramazan ayının ilk gününden bu yana hafif tatlılar tercih ediyoruz. Bugün şerbetli güzel bir tatlıya ne dersiniz?
HİRA TATLISI
MALZEMELER
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bulamak için malzemeler
İrmik
Şerbeti için malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker