• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mescid-i Aksa ve Gazze terör rejiminin hedefinde! RAMAZAN GELİNCE  KUDURUYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İŞGAL ÇETESİ RAMAZANDA GAZZE’YE 2. DEFA SALDIRDI
Siyonist işgal çetesi mübarek Ramazan ayının gelmesi ile Gazze’ye yönelik saldırılarını arttırdı. Türlü türlü bahaneler ile Gazze’yi, 4 gün içerisinde 2 defa bombalayan işgal çetesi durmak bilmiyor.
Siyonist çetelere ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısı, abluka altındaki Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki açık alanlara isabet etti. Siyonist işgal çetesi saldırılarına sebep olarak, Gazze'de HAMAS'a ait bazı mevzilere vurmaya çalıştığını iddia etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

AZGIN SİYONİSTLER TERAVİH NAMAZLARINA TAHAMMÜL EDEMİYOR
Ramazan ayının başından bu yana saldırılarının şiddetini arttıran azgın işgalci, hemen hemen her akşam teravih namazında Filistinlilere müdahale ederek ibadetlerinde bile huzur vermiyor.
Siyonist işgal çeteleri teravih esnasında ses bombaları patlatarak Müslümanların namazlarında dahi huzur vermiyor.
Duruma tepki gösteren Filistinli gençler ise darp edilip gözaltına alınıyor.

SİYONİST ÇETELER İFTAR VAKTİNDE EZANIN OKUNMAMASI İÇİN HOPARLÖRÜ BOZDU
İşgal güçlerinin koruması altındaki çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimci, Ramazan-ı Şerif ayının ilk günü, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek Müslümanların iftarını açmasını engellemişti.
Öte yandan Filistinlilere yönelik hadsiz ve hudutsuz suç işleyen işgal güçleri, bu sefer de Mescid-i Aksa’nın kuzeybatısındaki El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nın yakınlarında oruçlu Kudüslüler için tahsis edilen iftar yemeklerine el koydu.
Kaynaklar, işgalci siyonist çetelerinin iftar için hazırlanan yemeklere el koymasına tepki gösteren Filistinlilere müdahale ettiğini ve birkaç kişiyi darp ettiğini aktardı.
Bununla da yetinmeyen işgal çeteleri, Ramazan ayının ilk gününde ilk iftarın yaklaşmasıyla beraber Mescid-i Aksa'daki hoparlörün kablosunu kesip akşam ezanının okunmasını engelledi.

HAMAS: MESCİD-İ AKSA’YA YÖNELİK SALDIRILAR KİTLESEL BAŞKALDIRININ HABERCİSİDİR
Filistin İslami Direniş Hareketi Sözcüsü el-Kanu, işgalci siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya ve Kudüslülere dönük artan saldırı ve hak ihlallerine sert tepki gösterdi.
El-Kanu, “Ramazan ayının başlamasıyla birlikte işgal güçlerinin, Mescid-i Aksa'ya ve burada ibadet edenlere karşı ırkçı saldırılarını artırması, yeni bir statüyü dayatmanın yanı sıra Aksa ve burada yer alan dini şiarları hedef alan Siyonist planları uygulamaya yönelik çaresiz bir girişimdir.” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, işgal güçlerinin, Ramazan ayının ilk günlerinde Mescid-i Aksa’ya baskın yaparak namaz kılan veya itikafa giren onlarca Filistinliyi tutuklaması, Kudüslülerin Aksa’ya girişini engellemek amacıyla Aksa’nın girişlerine yeni demir bariyerler yerleştirmesi ve hoparlörlerin kablosunu kesip ezanları susturmasının Filistin halkına karşı saldırganlık politikalarının devam ettiği anlamına geldiği kaydedildi.

HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA BAŞTA OLMAK ÜZERE İSLAMİ MEKANLARIN KUTSİYETİNİ MUHAFAZA ETME ÇAĞRISI
HAMAS Sözcüsü Abdullatif el-Kanu konuşmasının devamında, Filistin halkını, işgal rejimi ile siyonist yerleşimcilerin saldırılarına karşı Mescid-i Aksa başta olmak üzere İslami mekanların kutsiyetini muhafaza etmeye davet etti.
Filistin halkına seslenen el-Kanu, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etme, burada bulunmaya özen gösterme ve Allah yolunda ribatta bulunma çağrısında bulundu.

SİYONİST ÇETENİN RAMAZANDA ARTAN SALDIRILARINA TEPKİLER
Filistin topraklarını işgal ederek Müslümanların mukaddesatını ayaklar altına alan ve mübarek Ramazan ayının gelmesi ile bu bozgunculuğunu arttıran işgal çetesine yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medya hesaplarında Binlerce Müslüman duruma tepki gösterirken devlet yetkililerinden de konuyla ilgili açıklamalar yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, siyonist işgalci rejimin mübarek Ramazan ayında Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı.
Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “israilin mübarek Ramazan ayında Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak israil zulmüne karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ediyor, israil yönetimini bu saldırılarına derhal son vermeye çağırıyoruz.”

Yine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, siyonist işgalcilerin Filistin halkına yönelik baskılarına ilişkin, "İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bu barbar zihniyet tüm zorbalıklarına bir an önce son vermelidir." ifadesini kullandı.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Müslümanların harim-i ismeti Kudüs'ün, ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın ve Filistinlilerin ne yazık ki bu ramazanda da işgalci siyonistlerin zulümleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilerin yerleşim yerlerine yönelik saldırılar düzenleyen, sivil saldırganları teşvik edercesine onları koruma girişiminde bulunan siyonistlerin türlü bahaneler ve baskılarla Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirerek ibadet özgürlüğünü engellediğini hatırlatan Erbaş, abluka altındaki Gazze'nin ramazanda da "zalim İsrail"in saldırgan politikalarına maruz kaldığını vurguladı.

FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİ: SİYONİSTLERİN MESCİD-İ AKSA SALDIRILARINI DURDURUN
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Alimler Birliği, uluslararası camia ve İslami kuruluşların yanı sıra insan hakları örgütlerine, işgalci siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlal ve saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.
Filistin Alimler Birliği tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, etrafı mübarek kılınan Mescid-i Aksa’ya yönelik zulüm, saldırı ve baskınların devam ettiği belirtilirken, işgalcilerin ateşle oynadığı belirtildi.

Filistinli alimler, İslam dünyasının ve Arap devletlerin, işgal rejimi ile siyonist yerleşimcilerin İslami mekanlara karşı sürdürdüğü saygısızlık ve küstahlık karşısında eli bağlı kalmayarak acilen gerekli adımları atmaları gerektiğinin altını çizdi.
Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü işgal girişimlerine karşı korumanın tüm Müslümanların görevi olduğuna işaret edilen açıklamada, tüm dünya devletlerinden, siyonist işgalcilere karşı hukuki ve siyasi tedbirler almaları ve sorumluluklarını üstlenmeleri talep edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir