• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Suriyeli kanaat önderi İsa Bunni: "Mustafa Müslim kendini Allah'ın yoluna adadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ömrünü İslam davasına adayan Suriye’nin önemli tefsir âlimlerinden olan Ez-Zehra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Müslim (81), Suriye’deki iç savaş nedeniyle yaklaşık 10 yıl önce Türkiye’ye gelerek önce Şanlıurfa’ya ardından da Gaziantep’e yerleşti.

Geçtiğimiz hafta Covid-19 testi pozitif çıkan Müslim, yaklaşık 10 gündür Gaziantep Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Tedavisi zorlu geçen Müslim, 3 gün önce hastanenin yoğun bakım ünitesine alındı. Sabah saatlerinde durumu kötüleşen Müslim, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen fani dünyadan ahirete irtihal etti.

Müslim'in vefatı, Suriyeli âlimler arasında da büyük üzüntüye neden oldu. Suriyeli Kanaat Önderi İsa Bunni, Müslim'in vefatı ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Arkasında Allah'a davet yolunda yüzlerce ders ve katılımlar bıraktı"

Mustafa Müslim'in kendini İslam'a adadığını belirten Bunni, "Müslümanlar her gün biraz daha yetim kalıyor. En büyük yetimlik ise âlimlerimizin ve davetçilerimizin aramızdan ayrılmasıdır. İslam âlemi bugün hayatını Allah'ın davetine adayan bir âlim ve davetçi Doktor Mustafa Müslim'e veda ediyor. Bu âlim kendini Allah'ın yoluna adamıştı. Ömrünü Hicaz ve Şam Bölgeleri ile Türkiye arasında geçirdi. Kendini Allah'a adadı. Bu büyük âlim, İmam Muhammed İbn Suud Üniversitesinde çalıştı. Birçok kitap kaleme aldı. Yine El-Şarika Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde başkanlık yaptı. İlimde büyük miras bıraktı. Arkasında Allah'a davet yolunda yüzlerce ders ve katılımlar bıraktı." şeklinde konuştu.

"İslami davet ve ilim arzusunu onun kavmine ve ailesine önem vermekten geri bırakmadı"

Müslim'in vefatı ile ilgili taziyelerini paylaşan Bunni, "Biz, bugün taziyelerimizi ilim ve Allah'a davet ehline, Suriye Âlimler Birliğine, Dünya Âlimler Birliğine, Kürd Âlimler Birliğine taziyelerimizi sunuyoruz. Biz Müslümanlar,  bugün taziyelerimizi Müslümanlara faydalanılan amel ve ilim bırakan bu büyük âlim için sunuyoruz.  Allah O'na rahmet etsin ve O'nu yücelenlerden eylesin. Onun derecesini yükseltsin. Yine onu nimet verilmiş nebilerden, sıddıklardan, şehidlerden eylesin ve onlara güzel bir dost etsin. İslami davet ve ilim arzusunu onun kavmine ve ailesine önem vermekten geri bırakmadı. Kürdçe dil ile dersler veriyordu. Davet çalışmaları yapıyordu. Bu şekilde kavmini ve ailesini de Allah'ın dinine çağırıyordu. " diye konuştu.

Bunni açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Allah'tan duamız ümmetin bunun gibi âlimlerden ve davetçilerden istifade etmesini istiyoruz. Hayatın her alanında faydalı olmak için kendini adamıştı. Sağlık ve hayır alanında da "Bırati" derneğini kurmuştu. Bırati Derneğiyle ailesine kavmine faydalı olmak için çalışıyordu. Taziyelerimizi bu âlimi, amili, mücahidi, şeyhi kaybeden herkese sunuyoruz. Bizim onda gördüğümüz Allah'ın dini için her şeyini yapmasıydı." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir