• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İstanbul Fatih`te Baas Rejimi Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / İstanbul
Suriye halkının taleplerini kanla, işkenceyle ve katliamla bastıran Beşar Esad yönetimi Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından cuma namazı çıkışında Fatih camii avlusunda protesto edildi.

ALLAH`I ZALİMLERİN YAPTIĞI ZULÜMDEN HABERSİZ SANMA
Cuma namazı kılındıktan sonra Fatih Cami avlusunda bir araya gelen yüzlerce kişi Beşar Esad yönetimin yaptığı baskılara son vermeye çağırarak halkın özgürlük taleplerini kabul etmesi çağrısında bulunarak yaptığı baskı ve katliamlara son verme çağrısında bulundu. Suriye`de ki olaylarda hayatını kaybeden insanlar için kılınan cenaze namazından sonra "Allah`ım zalimlere fırsat verme onların yaptıkları zülmu sana şikayet ediyoruz. Müslüman`ları muzaffer eyle" şeklinde dua yapılarak Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Allah zalimlerin mutlaka cezasını verecektir denildi.

ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM, ZALİMİ ASLA SEVEMEM
Cenaze namazından sonra arapça bir konuşma yapan Sureyeli doktor Mustafa Hamido, Beşşar Esad yönetimine çağrıda bulunarak yaptığı katliamlara son vermesi çağrısında bulundu. Dr. Mustafa Hamido, tüm Müslüman`lara da çağrıda bulunarak Suriye halkını yalnız bırakmamalarını isteyerek şöyle konuştu; "Mehmet Akif Ersoy`un dediği gibi Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, SURİYE İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN
Dr. Mustafa Hamido`dan sonra Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu bir konuşma yapan Yazar Kazım Sağlam, “Baas rejimi Suriye`de özgürlük isteyen halkı kadın, çocuk, yaşlı genç demeden katlediyor. Esad halkına bu zulmü yaparken dünya buna seyirci kalıyor. Suriye`de ki halkın direnişine herkes destek vermeli. Türkiye, Suriye ile olan ilişkilerini gözden geçirsin. Esad yaptığı bu katliamlara devam ederse Türkiye, Suriye ile olan ilişkilerini kessin ve ordaki büyük elçisini geri çeksin” Dedi. Esad, Tunus diktatörü Zeynelabidin Bin Ali ve Mısır Diktatörü Hüsnü Mübarek`e bakıp ders alsın” diyen Sağlam, “Onun da sonu bun diktatörler gibi olacak. Esad devrildikten sonra gidecek bir ülke bile bulamaz” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ GENCLER ÖZGÜRLÜK İSTİYOR
Suriye`de halk ayaklanması başladıktan sora en büyük direnişin yaşandığı Der`a`nın bir hafta boyunca Suriyeli gençlerin elinde kaldığını ifade eden gazeteci Adem Özküse, “Ben bu gençleren birisiyle karşılaştım orda. Ona siz böyle yaptıktan sonra Baas yönetimi size saldıracak ve sizi katledcecek dedim. O genç bana; `Ben 22 yaşıma kadar özgürlüğün ne olduğunu bilmedim. Bir haftadır özgürlüğün ne olduğunu anladım. Bundan sonra ölsem de bir şey olmaz` dedi. Suriyeli gençler özgürlük istiyor. Müslümanlara zulmeden Baas yönetimi yıkılacaktır. Katil Esad yönetiminin asker ve polisleri çocukları göz altına alıp işkence yapıyor. Baas yönetimi yaptığı bu zulme son versin” diye konuştu. Özküse, “Suriyeli Müslümanlara yardım etmek için sınıra gideceklerini ve hükümetten Suriyeli müslümanlara yardım etmek için izin isteyeceklerini” söyledi.

SURİYE`YE ZAFER GÜNEŞİNİNİN DOĞMASI YAKINDIR
Yapılan protesto gösterisine Kuveytli bir parlementer grupla gelip destek veren Kuveytli parlementer Velid El Tabtabai ise yaptığı konuşmada “Müslümanlar kardeştir. Hiçbir Müslüman diğer Müslümanlara yapılan zulme seyirci kalamaz. Biz Suriyeli kardeşlerimize destek verdiğimizi göstermek için Kuveytten buraya geldik. Tüm Kuveyt halkı Suriye halkına destek veriyor. Suriye halkı zafer kazanacaktır. Suriye halkı bu cumayı Baas rejiminin meşruluğunun yıkıldığı gün olarak ilan etti. Halkını katleden ve zulmeden bir yönetim meşruluğunu yitirmiştir. Suriye`ye zafer güneşininin doğması yakındır.” diye konuştu.

Türkiye`de yaşayan birçok Suriyelinin de katıldığı Protesto gösterisinide “İsyan Ateşi Tağutları Yakacak, Katiller Halka Hesap Verecek, Kahrolsun ABD ve İsrail” sloganları atıldı. Protesto gösterisi Suriye devlet Başkanı Beşar Esad`ın Kuklasının yakılmasından sonra sona erdi.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir