• DOLAR 34.652
  • EURO 36.425
  • ALTIN 2927.469
  • ...
Bugün iftarda ne yesek? İşte beşinci günün iftar menüsü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün iftarımıza lezzetli bir domates çorbasıyla başlıyoruz. 

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

4-5 adet domates (orta boy)
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 çay kaşığı kırmız toz biber
1 adet et bulyonu
1 litre su.
1 su bardağı süt.
1 kase rendelenmiş taze kaşar

Çorbanın ardından iftarımıza hem görsel hem de lezzet olarak soframıza çok yakışacak Hasanpaşa köftesiyle devam ediyoruz. 

HASANPAŞA KÖFTESİ

MALZEMELER

500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı domates suyu
1 kahve fincanı su
Tuz
karabiber
kimyon
2 domates


Patates püresi için

2 patates
10 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Bugün ana yemeğimize erişte pilavı eşlik edecek. 

ERİŞTE PİLAVI

MALZEMELER

1 bardak erişte (köy eriştesi)
2 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
1 bardak su

Vee havuç salatası ana yemeğimize eşlik edecek. 

MALZEMELER

4 adet orta boy havuç,
1 dolu avuç kıyılmış maydanoz veya nane
1 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı zeytinyağı (damak zevkinize göre arttırabilirsiniz),
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Bugünkü tatlımız ise yapımı kolay, tadı lezzetli, büyükten küçüğe herkesin çok sevdiği sütlaç..

SÜTLAÇ

MALZEMELER

1/2 çay bardağıpirinç(3 yemek kaşığı) (40 g)
2 su bardağısıcak su(400 ml)
1 litresüt
1 su bardağıtoz şeker(200 g)
2 yemek kaşığı (tepeleme)buğday nişastası
1 çay bardağısu(150 ml)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir