• DOLAR 32.342
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2247.271
  • ...
423 kişilik iş için yaklaşık 20 bin başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Farklı kurum ve pozisyonlarda çalıştırılmak üzere işe alınacak personel adayları için yapılan kura çekimi, merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde noter huzurunda gerçekleşti.

 

Noter huzurunda yapılacak kura çekimi için düzenlenen programda konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, toplumda oluşan güvensizlik duygusunu kaldırmak amacıyla kura çekiminin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlandığını belirtti.

Personel alımlarında adaletin olmayışıyla ilgili hem sosyal medya mesajlarından hem de vatandaşlarla birebir görüşmelerde şikayetler aldıklarını ifade eden Karaloğlu, "Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekillerimizle yeni personel alımıyla ilgili değerlendirmeler yaptığımızda Diyarbakır'da üç ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve DİSKİ alımlarımızı aynı dönemde, kuralarımızı da şeffaf ortamda sosyal medya da canlı yayınlayarak aynı gün noter denetiminde ve milletin huzurunda bu işi yapma konusunda karar verdik." dedi.

423 kişilik pozisyona 19 bin 198 başvuru

İşe başvuru sürecini aktaran Karaloğlu, "22-24 Mart tarihleri arasında online olarak müracaatları kabul ettik. Vatandaşlarımız 3 günlük süre içerisinde oturdukları yerden hangi belediyede ve pozisyonda çalışmak istiyorsa kendi tercihini yaptı. Yapılan başvuruları belirlenen kriterler doğrultusunda her kurum kendi süzgecinden geçirdi." ifadelerini kullandı.

Toplamda istihdam edilecek 423 pozisyon için yapılan başvurulara dikkati çeken Karaloğlu, "Bu pozisyonlara yerleşmek üzere Büyükşehir Belediyesine 10 bin 264 müracaattan 56, DİSKİ'ye 2 bin 666 müracaattan 87, Kayapınar Belediyesine 2 bin 708 müracaattan 130, Yenişehir Belediyesine 2 bin 171 müracaattan 100 ve Sur Belediyesine bin 389 müracaattan 50 olmak üzere toplam 423 arkadaşımız seçilecek." şeklinde konuştu.  

Yaptıkları tüm işlerde şeffaflığa önem verdiklerine vurgu yapan Karaloğlu, "Burada da olabilecek tüm şeffaflığı sağlamaya çalıştık. Hem noter huzurunda hem de sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlıyoruz. Kura çekimleri tamamlanana kadar da canlı yayını devam ettireceğiz. Bu hareketimiz Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlarımızın adalet duygusunu güçlendirmeye; halkın devletine, kurumlarına ve yönetenlere güven duygusunu arttırmaya dönüktür." diye belirtti.

"Toplam keşif bedeli 753 milyonluk 10 ihaleyi de canlı yayınladık"

Gerçekleştirilen ihalelerin de sosyal medya hesapları üzerinde canlı verildiğini hatırlatan Karaloğlu, "Bizler son 8 ayda 10 ayrı yol ihalesi yaptık. İhalelerin toplam keşif bedeli 753 milyon. Bu ihalelerin tümünü açık ihale yaptık ve yine belediyenin hesapları üzerinden canlı yayınladık. Yapılan 10 ihalede katılımcıların en son ihalelerin sonuçlanma rakamı yüzde 46 kırımla 400 milyon oldu. 353 milyon farklı alanlarda kullanılmak üzere belediyenin kasasında kaldı." dedi.

Karaloğlu, "Kura sonucunda herhangi bir pozisyona yerleşemeyecek arkadaşlarımız ümitlerini kaybetmesinler. Bizler sadece kamusal alanda değil özel sektörde de istihdamı arttırmaya yönelik çok yoğun çalışmamız var. Kuramızın hayırlı olmasını diliyorum. Kurası çıkan arkadaşları tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir