• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Bugün iftarda ne yesek? İşte dördüncü günün iftar menüsü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün iftarımıza soframızda sık sık tercih ettiğimiz lezzetli bir kırmızı mercimek çorbasıyla başlayalım.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bugünkü ana yemeğimizde ise aslında haftada muhakkak 2 kez tüketmemiz gereken ama nedense Ramazan ayında çok tercih etmediğimiz balık var. Oysaki yüksek besleyicilik içeren ve tokluk hissi veren balığın vücudumuza birçok faydası var.

FIRINDA BALIK

MALZEMELER
4 adet çipura ve ya levrek
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 tane defne yaprağı
- 4 dilim limon
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tane orta boy soğan

Ve balığın olmazsa olmazı salata..

NARLI ROKA SALATASI

 

MALZEMELER
1 su bardağı nar tanesi
1 kırmızı soğan
1 demet roka
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
Yarım su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı kiraz domates
3/4 su bardağı ceviz
Sos için
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sumak

Balığın üzerine helva yiyelim ki balık öldüğünü anlasın esprisiyle yemeğimizin üzerine güzel bir tahin helvası yapalım. Bu tatlıyı tercih etmemizin sebebi balığın yanında şerbetli tatlıların oldukça ağır, sütlü tatlıların balığın bayat olması halinde zehirlenme ihtimali oluşturmasıdır.

FIRINDA TAHİN HELVASI

MALZEMELER
350 gram sade tahin helvası
1 çay bardağı süt
1/2 adet limonun kabuğu(rendelenmiş)
5 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı

Bu haberler de ilginizi çekebilir