• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Ensar Vakfı Batman Şubesi Törenle Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Merkezi İstanbul`da bulunan Ensar Vakfı Batman Şubesi düzenlenen programla açıldı. Yeni Kültür Merkezinde saat 14.00`de yapılan açılış programına Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. İsmail Cenk Dilberoğlu, Meclis İçişişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Milletvekili Ziver Özdemir, rektör Prof. Abdusselam Uluçam ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.
 
Açılış töreni Kur`an`ı Kerim tilavet ile başladı. Daha sonra Ensar Vakfı`nın tanıtım filmi gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını Batman Şubesi Yönetim Kurulu adına üye Vedat Önal yaptı. Tarihimizde vakıf müeseselerinin yerinin çok önemli olduğunu belirten Önal, Vakıf medeniyetinin karşılıksız vermek olduğunu söyledi.
 
Batman`a 200 yataklı yurt
Ensar Vakfı şubesi olarak faaliyetlerine vakfın tanıtımı ile başladıklarını dile getiren Önal, "Batman`a 200 yataklı yurt açma projemiz var. Batman`ın İlahiyat Fakültesi açılma ihtiyacı vardır" dedi.
 
Merkez Anadolu İHL tanıtım filmi gösteriminden sonra söz alan Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. İsmail Cenk Dilberoğlu, Ensar Vakfı`nın 1979 yılında bir amaç uğruna kurulduğuna dikkat çekerek, vakıf olarak nesle sahip çıkarak yurt, burs ve din ve değerler alanında çalışma yaptıklarını söyledi.
Batman Şubelerinin İHL ve açılacak İlahiyat Fakültesine katkı sunacağını söyleyen Dilberoğlu, "Arsa aldık en kısa zamanda yurt yapacağız. Elimizden geldiği kadarıyla merkez olarak Batman`a destek olacağız. Batmanlıların ve yöneticilerin de şubemize desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Dinimiz en önemli bağımızdır"
Daha sonra söz alan Meclis İçişişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Batman`da çok güzel bir hava olduğunu ve bunun bozulmamasını istedi.
 
Geçmişten gelen güzel medeniyetin terk edildiği ve kavgalı duruma gelindiği yönünde eleştirilerde bulunan Kıyıklık, "Sevgi, sabır ve hoşgörüyü arttıralım. Dinimiz bir ve dipdiri duruyor ve kıyamete kadar kalacak önemli bağımız budur. Ensar Vakfı da hizmet yolunda yol alacak eğitim ve huzura katkı sunacaktır" şeklinde konuştu.
 
Batman`da İlahiyat Fakültesi açılacak
Selamlama konuşması için söz alan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 4+4+4 yasasına katkı sunduğu için şükrettiğini belirterek bu yasadan sonra birçok arkadaşıyla şükür namazı kıldıklarını söyledi. Enser Vakfını Batman`da açanlara teşekkür eden Özdemir, Vakıf vb. hizmetlerde adımların hızlı atılması gerektiğini söyledi.
 
Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, Ensar Vakfı Şubesinin Batman`da açılmasından dolayı sevindiğini belirterek bunda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Uluçam, İlahiyat Fakültesi Batman`da olmamasına rağmen bunun için rektörlüğe müracaat edilmedi. Bunun için birbirimize destek olalım. Teknik Üniversitesi olarak kurulduğundan YÖK bu sene İlahiyat Fakültesine izin vermedi ve seneye izin alındı açılacak" dedi.
 
`İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır`
Batman Valisi Yılmaz Arslan, Ensar Vakfı Şubesinin Batman`da açılmasından dolayı memnuinyetini dile getirerek, Medeniyet olarak Vakıf Medeniyeti olduklarını ve ceddin yeni nesillere bunu miras olarak bıraktıklarını söyledi.
 
Vali Arslan, `İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır` hadisinin her şeyi açıkladığını ve amel defterini kapatmayan 3 amelin vakıf medeniyetini oluşturduğunu kaydetti.
 
Devlet olarak son yıllarda eğitimde bütçede artığını ancak devletin yeterli olmadığını dile getirerek, "STK ve vakıflara ihtiyacımız var. Ensar Vakfı`da bu noktada çok önemlidir. Batman`da 170 bin öğrenci var, okul var yurtlara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
 
Açılış töreni, programa katılanların toplu fotoğraf çekmeleri ve verilen lokteyle sona erdi.
(Veysi Demir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir