• DOLAR 32.339
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2244.006
  • ...
Aşı olmayanlar için 'Aşı İkna Timleri' geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı yaptırmayan vatandaşlar için 'Aşı İkna Timleri' kurulacağını söyledi.

 

Türkiye'de neredeyse her 4 kişiden biri, sırası geldiği halde koronavirüs aşısını yaptırmadı. Özellikle sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı 65 yaş ve üzerinde yüzde 23,6 oldu.

AŞI OLMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN İKNA TİMLERİ KURULACAK

Sağlık Bakanlığı da bu duruma el atmak için harekete geçti. Bu doğrultuda aile hekimlerinin öncülüğünde "Aşı İkna Timleri" oluşturulacak. Ekipler ev ev gezecek ve aşı yaptırmak istemeyenleri ikna etmeye çalışacak. Aşı olmak istemeyenleri evinde ziyaret edecek ekipler, bu kararlarının gerekçesini öğrenecek. Çekincesi olanlara aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgi verilecek. Bu çalışmayla toplumda aşı yaptıranların oranının arttırılması hedefleniyor. Haziran ayı sonuna kadar 40 yaş üstündeki herkesin aşılanması planlanıyor.

AŞIDA NEDEN TEREDDÜT VAR?

Türkiye’de aşı yaptırmayanların sayısının fazla olmasının en büyük nedenlerinden biri aşıların yurt dışı kaynaklı olması. Vatandaşlar Çin ve Alman aşılarına yeterince güvenmiyor. Ayrıca yerli aşıyı bekliyorum diyenlerin oranı da bir hayli yüksek. Aşıya bağlı ölüm haberleri de aşı yaptırmaktan vatandaşları alıkoyan bir başka neden olarak karşımıza çıkıyor. Bakalım Sağlık Bakanlığı’nın aşı ikna timleri bu sebepleri ortadan kaldırabilecek mi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir