Bugün iftarda ne yesek? İşte üçüncü günün iftar menüsü!
Ramazan ayının üçüncü gününde lezzetli ve doyurucu bir iftar menüsüne ne dersiniz?
İşte üçüncü günün iftar menüsü;
Hem besleyici hem lezzetli bir çorbayla iftar menümüze başlayalım.
CENNET ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarımsak ya da 1 çay kaşığı sarımsak tozu
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
1 çay kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Çorbanın ardından lezzetli bir tavuk yemeğiyle iftarımıza devam edelim.
SEBZELİ TAVUK ŞİŞ
MALZEMELER
500 gr. Tavuk but kuşbaşı
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet patates
Çeri domates
Sosu için :
1 /2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz
Ana yemeğimize bugün kestaneli firik pilavı eşlik edecek..
KESTANELİ FİRİK PİLAVI
MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 havuç
5-6 adet çiğ kestane
200 g firik
600 ml su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
Mevsim sebzeleriyle yapılmış lezzetli bir salata da iftar soframıza çok yakışacak.
Vee iftarımızı hafif, yapımı kolay bir tatlıyla sonlandırıyoruz.
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 küçük parça damla sakızı
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı krema