Bugün iftarda ne yesek? İşte ilk iftar menüsü!
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, uzun süren açlığın etkisiyle birlikte zengin iftar sofraları hayal ediliyor. Koronavirüsün etkisiyle kalabalık iftar sofralarında Ramazan ayının bereketi paylaşılamasa da iftarda aile üyeleriyle lezzetli bir sofraya oturmak mümkün.
İftar sofralarının israf ile heder olmasını engelleyecek, bu ayın manevi havasına uygun aynı zamanda midemizi yormayacak iftar sofraları kurmak imkansız değil. İşte Ramazan ayının ilk gününün, ilk iftar menüsü...
Çoğu uzmanın önerdiği gibi iftara mideyi rahatlatacak bir çorbayla başlamak gerekiyor. Biz de içerisindeki vitaminler ve vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini barındıran güzel bir mantar çorbasıyla iftara başlayalım.
MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
8-9 adet mantar
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
tuz
Çorbanın ardından bir süre mideyi dinlendirmek gerekiyor. Ardından iftara hem protein barındıran hem de sebze ağırlıklı, kızartılmadan fırında pişmiş bir köfte yemeğiyle devam edelim.
İZMİR KÖFTE (KIZARTILMADAN FIRINDA PİŞMİŞ)
Malzemeler
750 gr az yağlı çekilmiş kıyma
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1, 5 su bardağı çekilmiş ekmek veya galeta unu
Tuz, kuru nane, kimyon, kara biber, pul biber
2-3 patates
Sosu için :
1 çorba kaşığı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 su bardağı su
Üzeri için
3 orta boy domates
4-5 yeşil biber
Lif bakımından oldukça zengin şehriyeli bulgur pilavı da köftemize eşlik edebilir.
BULGUR PİLAVI
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağ
0,5 çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ve elbette iftar sofralarımızın vazgeçilmezi, besleyici ve içerdiği besin değerleriyle sağlıklı beslenmenin gözbebeği salata da menümüzün ön önemli öğelerinden.
SALATA (MEVSİM SEBZELERİYLE)