• DOLAR 34.653
  • EURO 36.343
  • ALTIN 2926.008
  • ...
Natanz'a sabotaj ve 'TEHRAN' dizisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dizinin konusu MOSSAD Ajanı olan bilgisayar uzmanı Tamar'ın MOSSAD tarafından İran'a gönderilmesiyle başlıyor.

MOSSAD, Tamar'ı Tahran'a ülkenin elektrik santraline sabotaj düzenlemesi için gönderiyor.

Buna göre Tamar ve Tahran'da ona yardımcı olacak olan şebeke üyeleri şehrin elektrik tesislerine sızıp bilgisayar sistemini çökertecek böylece Devrim Muhafızları'nın radar sistemi başta olmak üzere hava savunma sistemini kısa bir süreliğine devre dışı bırakmış olacaklar.

Böylece siyonist uçakları savunmasız kalan hava sahasından İran'a girip Natanz Nükleer Tesislerini bombalayacaklar...

Tabi Tamar ve ekibi bu işle uğraşırken aslında İran istihbaratı 'SAVAMA', önceden planlamış olduğu bir oyunu oynuyormuş.

 

Asıl oyun; siyonist uçaklarını İran hava sahasına kadar getirtip burada onları düşürmek üzere kurgulanmış.

Neticede dizide kısmen İran istihbaratının istediği gerçekleşiyor.

Elbette dizi ve filmlerde başka mesajlar ve devamlı yanlış yönlendirmeler mevcuttur.

 

Ancak bu dizideki kurgunun bir benzeri bugün İran'da yaşanmış oldu.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, bu sabah Natanz Nükleer Tesisi'nin elektrik dağıtım ağında bir kaza meydana geldiğini bildirerek bu kazanın(!) bir "terör saldırısı" olduğunu üzerine basarak ilan etti.

 

İran'ın İsfahan kentindeki Natanz Nükleer Tesisinde dün Cumhurbaşkanı Ruhani'nin  talimatıyla önceki santrifüjlere kıyasla 10 kat daha fazla uranyum üretecek 164 adet IR6 santrifüj zinciri devreye sokulmuştu.

 

Natanz Nükleer Tesisleri İran için bir varlık sebebine dönüşmüş durumda.

Buraya daha önce de çeşitli sabotajlar ve çalışanlarına yönelik suikastlar gerçekleştirilmişti.

Temmuz 2020'de de yangın çıkmış,  İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin katledilmesinden bir gün sonra 28 Kasım'da yapılan açıklamada, bunun siyonistler tarafından gerçekleştirilen sabotaj olduğu açıklanmıştı.

Önceki yıl da elektronik tesisatına sabotaj düzenlenmiş ve İran, "bu saldırı bizi yıllarca geri götürdü!" itirafında bulunmuştu.

Tehran dizisi her ne kadar beyaz perdedeki iki istihbarat kuruluşunun savaşını yansıtsa da senaryoyu hazırlayanların siyonist istihbarat için çalışan elemanlar oldukları, MOSSAD'ın tedrisatından geçtikleri  ya da MOSSAD tarafından hazırlanan senaryoyu uygulamaya koydukları yaşanan gelişmelerden sonra söylenebilir.

Dizide neden İran istihbaratı başarılı gösteriliyor? sorusu ise: "Bir istihbarat kuruluşunu avlamanın bir yolu da onu rehavete sürüklemekle olur!" şeklinde açıklanabilir.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir