• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
Rusya, HTŞ’yi Kırım’da bombalı saldırı planlamakla suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SURİYE
Bugün Sputnik’te yer alan habere göre Rusya, Suriye’deki muhalif gruplardan HTŞ’yi işgal ettiği Ukrayna’ya ait Kırım’ın başkenti Simferopol’de bombalı saldırı planlamakla suçladı.

Sputnik, Rus güvenlik güçlerinin Simferopol'da bir terörist saldırıyı önlediklerini ve iki HTŞ üyesini gözaltına aldıklarını belirten bir açıklamaya yer verdi. Haberde, şehirde bir patlamayı planladıkları belirtilen HTŞ mensuplarının Ukrayna üzerinden Suriye’ye  kaçmayı planladıkları kaydedildi.

Enab BAladi’nin sorularını e-posta ile cevaplayan HTŞ sözcüsü Taki El-Din Ömer, Rusya’nın suçlamalarını reddederken, "daha önce de onlarca söylenti ve yalan” haber yayınlandığını belirtti.

HTŞ sözcüsü, Rusya'nın zaman zaman gündeme getirdiği bu iddiaların, İdlib’deki kurtarılmış bölgelerde bulunan tıbbi tesislere ve yerleşim yerlerine karşı yeni bir saldırı başlatmak için gerekçe bulmayı hedeflediğini söyledi.

Rusya, bu yılın başlarında iki kez HTŞ’yi bombalı saldırı planlarının arkasında olmakla ve sivil tesisleri hedef almakla suçladı. HTŞ her iki iddiayı da yalanladı.  

Sputnik, Rusya,’nın geçen Şubat ayında HTŞ’yi bir Rus kentine eylemlerde bulunmakla suçladı.

Ayrıca, Ocak ayında Rusya’daki Başkurt Özerk Cumhuriyeti'ne silahlı bir saldırı planlamakla da suçladı.

Geçtiğimiz Mart ayında bir Rus mahkemesi, Davranbek Kosimov adlı bir kişiyi Rusya'daki Nusra Cephesi (HTŞ) taraftarlarını desteklemek ve terörist olarak nitelendirdiği faaliyetlere finansman sağlama suçlamasıyla 11 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Rus "lenoblinform" sitesine göre Kosimov, 1981 doğumlu bir Orta Asya vatandaşı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir