• DOLAR 34.7
  • EURO 36.773
  • ALTIN 2961.825
  • ...
TEB Başkanı Çolak: Salgın sürecinde rahatlayabilmek için 55-60 milyon kişiye aşı uygulanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel verilere göre semptom gösteren 2 bin 316 hastayla birlikte 55 bin 941 yeni vaka tespit edildi ve 258 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki sayıya kıyasla hasta sayısı, yeni vaka sayısı ve ağır hasta sayısında artış yaşandı.” dedi.

Covid-19 salgınının ilk zamanlarında açıklanan sayıları korkuyla takip ettiklerini aktaran Çolak, “Önlemleri daha geniş çapta almaya çalışıyorken geldiğimiz noktada sayılara alıştık, ölümleri kanıksamaya başladık. Gündelik hayatın olağandışı akışını normalleştirmeye başladık. Vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artıyor. Harita kırmızı bir hal almışken yoğun bakım doluluk oranları alarm verecek seviyeye ulaştı. Tüm bunların yanı sıra aşı sürecinde yaşanan belirsizlikler de başka soru işaretlerini ve elbette haklı bir endişeyi beraberinde getiriyor. Bir taraftan da aşı karşıtlığının beslendiği kanallardan birini oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Çolak, “Aşı konusunda rahatlayabilmek ve toplumsal bağışıklığa hastalanmadan, kayıp vermeden ulaşabilmek adına ülkemizde en az 55-60 milyon kişiye aşı uygulanması gerektiğini bilim insanları defalarca dile getirdi. Henüz bu tablonun çok uzağındayız. Aşı olmayanların da aşı olanların da kendisini korumaya devam etmesi çok önemli. Aşılanma, immün sistemin aktive edilmesi adına önemli ancak varyant virüs gerçeği de göz önünde bulundurulmalı, aşılanmaya rağmen riskin hâlâ devam ettiği unutulmamalı. Öte yandan sahadan gelen bilgiler, daha önceki verilerin aksine şu anda hastaneye yatırılan hastaların daha çok 65 yaş altı gruptan olduğu yönünde. Burada aşılanmanın etkisini de görüyor olabiliriz. Yaşlılar aşılandılar ve çalışan grup içinde daha az yer alıyorlar.” şeklinde belirtti.

Açıklamasının sonunda Çolak, “Pandemi hızla yayılırken ve toplumun pek çok kesimi ciddi, ağır bedeller öderken; alınan tedbirler gözden geçirilerek güncellenmeli, aşı tedarikine ağırlık verilmeli, aşı miktarı ve çeşitleri çoğaltılarak toplumun her kesimine ulaşımı sağlanmalıdır. Bunun acil bir hedef olarak konması ve yol haritasının bu doğrultuda şekillenmesi, şekillenen yol haritasının toplumla açık bir şekilde paylaşılması son derece önemlidir.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir