• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tüyleri aldırmak için epilasyon merkezlerine gitmenin hükmü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Tüyleri aldırmak için epilasyon merkezlerine gitmenin hükmü?" sorusuna yanıt verdi.

Fetvada, şu ifadelere yer verildi.

"Bayanların bedenlerindeki tüyleri aldırmaları caizdir. Bunun tıraş bıçakları, tüy dökücü kremler, ağda yöntemleri veya kalıcı çözüm için günümüzdeki teknolojik cihazlarla yapılıp yapılmaması arasında bir fark yoktur. Önemli olan söz konusu aletlerin insan sağlığına zarar vermemesi ve aşağıda zikredeceğimiz avret hususuna dikkat edilmesidir.

Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan lazer epilasyon merkezlerinin gerçekleştirdiği çeşitli operasyonlar neticesinde söz konusu tüylere kesin çözüm bulunmaktadır. Bu nedenle hem erkekler hem de bayanlar sık sık bu tür yerlere gidip tedavi olmaktadırlar.

Epilasyon merkezlerinde, birkaç defaya mahsus olacak şekilde avret yerleri tamamen açılmakta, en mahrem denilecek yerler dahi dakikalarca müşahede edilip söz konusu yerlere elle temas yapılmaktadır. Zaruri olmayan bu tür yöntemlere başvurmak caiz değildir. Çünkü söz konusu avret yerine bakmanın veya dokunmanın meşru olabilmesi için başka bir alternatifin bulunmaması gerekir. Hâlbuki bayan veya erkeklerin kendi imkânlarıyla bedenlerindeki tüyleri aldırma imkânları vardır.

Birbirlerine yabancı olan kadın ve erkeklerin kendi cinslerine karşı avret sınırları diz ile göbek arasıdır. Tedavi vb. zaruri ihtiyaçlar hariç bu tür yerlere bakmak ve dokunmak haramdır.

Bu bakımdan, kurul olarak muasır birçok İslam âlimi ve fıkhi kurumların konuyla ilgili görüşlerini mütalaa ettikten sonra şu sonuca vardık:

Tüylerin kalıcı bir şekilde yani bir daha çıkmamak üzere giderilmesi İslam'ın emrettiği sünnetlerden biri olmamakla birlikte sağlığa zarar vermediği sürece bu yönteme başvurmak haram da değildir. Ancak bayan ve erkeklerin kalıcı olmasa dahi avret yerlerindeki kılları kendi imkânlarıyla aldırma durumları varken en mahrem sayılabilecek yerlerini yabancı şahıslara açmaları caiz değildir. Ayrıca söz konusu cihazlara paralel olarak tek kişi tarafından kullanılabilecek küçük epilasyon cihazları da piyasada mevcuttur. İhtiyaç durumunda bunlara da başvurulabilir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir