• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
500 bin dolar ödüllü “maske” yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’de Başkan Joe Biden’ın emriyle harekete geçen Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (HHS), bu kapsamda insanların daha rahat takacakları yeni ve etkili maskeler bulmak için toplamda 500 bin dolar (yaklaşık 4 milyon 65 bin) ödüllü "Maskede Yenilik Yarışması" nı başlattı.

HHS’de sekreter yardımcısı olan Nikki Bratcher-Bowman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Düzgün ve tutarlı bir şekilde takılan yüz maskelerinin SARS-CoV-2 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının yayılmasını azaltmaya yardımcı olduğunu biliyoruz, ancak birçok insan çeşitli nedenlerden dolayı bunları takmaya isteksiz. Maske tasarımı yarışması ile insanların hem etkili hem de rahat yeni maskeler geliştirmesine dahil etmek istiyoruz. Bu durum Covid-19 salgınını kontrol etmemize ve gelecekteki halk sağlığı acil durumlarına daha iyi hazırlanmamıza yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan kişilerin ABD vatandaşı olması zorunlu tutuluyor. Başvurular, HHS tarafından açılan "BARDA MASK INOVATION" adlı web sitesinden 21 Nisan günü saat 17’ye kadar devam edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir