• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özlem Ajans'tan Ramazan ayına özel çalışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ajans bünyesindeki 4 sanatçının Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca seslendirdiği Ramazan ayını konu alan eserlerin klip çekimleri tamamlandı.

Yapılan yeni albüm çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, eserlerin türü, kliplerin içeriği ve seslendirilmesi konularında açıklamalarda bulundu.

Kliplerin çekimi hakkında genel bilgileri aktaran Güler, "Bilindiği üzere Ramazan ayına girmek üzereyiz. Özlem Ajans olarak Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere 4 dil ve lehçede yeni bir eser yaptık ve şu an kliplerini hazırlıyoruz. Bu eserlerimizde 4 sanatçı kardeşimiz yer almış. Kliplerini de genelde Diyarbakır'ın tarihi yerlerinde çektik." şeklinde konuştu.

"Eserleri sanatçılar, vokallerini esnaf seslendirdi"

Hazırlanmakta olan klip çekimlerinde esnafın desteğine değinen Güler, "Gerçek manada halkın içerisine girdiğimizde büyük bir teveccühün olduğunu gördük. Bu klibin hazırlanışının tümünü esnafla tamamlamayı düşünüyorduk. Fakat eserlerin biraz zor olması münasebetiyle genel olarak sanatçılar rol aldı. Fakat vokallerini esnafa yaptırdık. Esnaf kardeşlerimiz de gerçek manada teveccüh gösterdiler ve hepsi kliplerde yer almak istiyordu. Yani Ramazan ayı öncesi o havayı hissettik. Özellikle gençler bu klipte yer almaya hevesliydiler. Hatta birçoğu kliplerin yayımlanmasından kendilerinin haberdar edilmesini, yer aldığı klipleri yakınlarıyla paylaşmak istediklerini belirtiyorlardı." dedi.

"Şu ana kadar Ramazan ayına özel yapılmış en kapsamlı eser"

Geçmiş Ramazanlarda bu aylara özel klipli bir çalışma yapmadıklarını belirten Güler, "Ama şahsımın diğer sanatçı arkadaşlarımızın yaptığı Ramazan ayı ile alakalı tek dilde ve klipsiz eserlerimiz var. Bu çalışmamız ise 4 dilde, her bir kıtasını düet şeklinde birer veya ikişer sanatçı kardeşimiz seslendirmiş, vokallerinde de bütün sanatçılar yer alıyor. Türkçe ve Kürtçe okunan eserlerin vokalleri Kürtçe-Türkçe, Arapça ve Zazaca okunan okunan eserlerin vokalleri de Zazaca-Arapça şeklinde karma bir eser hazırladık. Şu ana kadar Ramazan ayına özel yapılmış en kapsamlı eser diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Kullanılan enstrümanlar Ramazan ayını hissettiriyor"

Güler, "Bu eserimiz Ramazan ayının ruhuna uygun ve eserlerde biraz daha Ramazan'ın havası var. Çok fazla haraketli olmadığı gibi slov da değil. Genel olarak Ramazan eserlerinin enstrümanlarına baktığımızda ut, kanun ve keman kullanılmış. Bizler de bu enstrümanları kullanarak bestelerimizi yaptık. Çaldığında müziğinden dahi Ramazan eseri anlaşılıyor." diye belirtti. (İLKHA)




Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir