• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Avukatlardan muhtıra içerikli bildiri sahiplerine suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaptıkları suç duyurusunun ardından Diyarbakır Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar adına basın açıklaması yapan Hukuki Araştırmalar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Sıddık Demir, 104 amiralin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.

104 emekli amiralin 3 Nisan gecesi bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında "104 Amiralden Montrö Bildirisi" başlığı altında bir bildiri paylaşıldığını hatırlatan Demir, "Bu bildiride 104 emekli amiral, sosyal medya aracılığıyla Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Kanal İstanbul Projesi ve sosyal medyada gündeme gelen bir askere ait görüntülerle ilgili olarak TSK'ya ve Deniz Kuvvetlerine kanuni ve doğal rollerinin dışında, darbe özlemini barındırmaktadır." diye konuştu.

"Bu bildiri meşru fikir özgürlüğü sınırlarını aşan muhtıra imalı bir bildiridir"

Yayımlanan bildirinin fikir özgürlüğü sınırlarını aştığını vurgulayan Demir, "Gece yarısı yayına konan bu bildiri askeri vesayet dönemlerindeki darbe ve e-muhtıraları ima eden bir dile sahip olup; meşru fikir özgürlüğü sınırlarını aşmaktadır. Ayrıca bu kişiler emekli olmalarına rağmen yetiştirmiş oldukları kadroların halen TSK bünyesinde görevde olmaları sebebiyle bildirinin icrai kabiliyeti de bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Emekli amirallerin hukuk önünde hesap vermeleri gerekir"

104 emekli amiralin yargılanmaları gerektiğini belirten Demir, "Söz konusu bildiride emekli amirallerin gündeme ilişkin düşünceleri aşılarak; 'Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.' ifadeleri yer almıştır. Tehdit içeren ve cebre teşebbüs eder mahiyetteki bu açıklamalar nedeniyle emekli amiraller 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 309'uncu Maddesi ve devamı maddeleri gereğince hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir." dedi.

Son olarak emekli 104 amiralin hukuk önüne çıkarılması için suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Demir, "Kısaca arz ve izah ettiğimiz üzere soruşturmanın genişletilmesini, şüphelilerden şikayetçi olduğumuzu belirterek haklarında soruşturma açılmasını ve akabinde kamu davası açılması ve en nihayetinde cezalandırılmaları amacıyla şikâyet dilekçesiyle başvurma zarureti hasıl olmuştur." diye belirtti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir