• DOLAR 34.235
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2932.095
  • ...
Mardin`de 5 dilde Suriye protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Suriye`de sivil halka yönelik yapılan saldırı ve gerçekleştirilen katliamlar, Mardin`de 47 sivil toplum örgütü tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla protesto edildi. Mardin Valiliği karşısında yapılan mitingde, 5 dilde pankart, afiş açılarak, sloganlar atıldı.

 

Davutoğlu telefonla bağlandı
Açıklama öncesi miting alanına telefonla bağlanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mardinlilerin Suriyeli kardeşlerine karşı göstermiş oldukları duyarlılıklarına teşekkür ederek, Mardinlilerin \"Bundan sonra Suriye halkı ile de yakın bir dayanışma içinde olacaklarından eminim. Allah sizden razı olsun. Rabbim Suriyeli kardeşlerimize de hakkı ile Cuma namazlarını eda etmelerini nasip etti\" dedi.

 

Suriye halkının yanındayız
Daha sonra Sivil toplum örgütleri platformu adına konuşan Platform Sözcüsü Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Suriye halkının yanında olduklarını belirterek, katliamın 26. yılında Halepçe`nin acısını da paylaştıklarını söyledi.
Halkına zulmederek ve muhalefet edenlere şiddet kullanarak kirli iktidarlarını sürdüren diktatörlerin çoğunlukla İslam ülkelerinde bulunmalarının kabul edilemez acı bir gerçek olduğunu ifade eden Aydın, 2 yıldır Suriye`de yaşanan olayları ve Baas rejiminin zulmünü anlattı.

 

Mardin`de 25 bin Suriyeli var
Suriye`de 80 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, yüzbinlerce kişinin tutuklandığı, milyonlarca kişinin göçe zorlandığı bilgisini veren Aydın, Türkiye`de yaklaşık 200 bin, Mardin`de de yaklaşık yirmi beş bin Suriyelinin yaşadığı bilgisini verdi.

 

Aydın, Mardin`de kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformunun Suriyelilere sağlık, gıda, giyim ve barınma gibi temel insani ihtiyaçlarının giderilmesi için yardım yaptıklarını söyledi.

 

Halepçe`yi de unutmadılar
Aydın açıklamasında insanlık adına tarihe kara bir leke olarak geçen `Halepçe Katliamı`nın 26. yılına girildiğini hatırlatarak, \"Tarih; 16 Mart 1988, Yer; Halepçe. ABD`nin teşvik ve desteği, Fransa ve Rusya`nın katkısı, Hollanda`nın lojistik temini ve birçok Batı ülkesinin hamiliğinde palazlanan Saddam ve şürekâsı Halepçe`ye o gün yeni bir Hiroşima mezalimini yaşattılar. Sekiz adet Rus yapımı MİG-23 savaş jetlerine yüklenen kimyasal gazlarla çoğu masum ve sivil Müslüman Kürt halkına yönelik saldırıda 5 binden fazla insan kavrularak ölmüş; 7 binden fazla insan yaralanmış ve ardından binlerce özürlü-sakat doğumun olmasına yol açarak açık bir insanlık suçu işlenmiştir. Bu vesileyle vefat edenleri bir kez daha rahmetle anarken; hala hasta ve yaralı bulunanlara şifa ve başta yakınları olmak üzere bütün ümmete sabır ve nusret diliyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; Halepçe katliamını unutmadık, unutmayacağız\" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir