• DOLAR 34.265
  • EURO 37.394
  • ALTIN 2919.03
  • ...
Batman`da Dünya Mustazafları Resim Sergisi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dünya Mustazaflar Haftası nedeni ile Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi-Der (Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği) Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 3 gün sürecek olan Dünya Mustazaflarını konu alan resim sergisi etkinliği düzenledi.
 
Sergide, katliama ve zulme uğrayan tüm Dünya Mustazaflarının resimleri sergilendi. Sergi, saat 10.00`da başladı. Sergi, sabahın erken saatlerinde açılmasına rağmen vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Sevgi-Der Genel Başkanı M.Ali Ortaç, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, 4. kez Dünya Mustazaflarını konu alan sergi düzenlediklerini söyledi.
 
Ortaç, serginin, 16 Mart 1988 yılında Halepçe`de katledilen insanların anısına düzenlendiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgemizde ve dünyanın başka bölgelerinde zulme, hakarete ve haksızlığa uğramış insanların dramını, ezilmişliğini ve mazlumiyetini sergilemek adına bizler bu sergiyi her sene geleneksel bir şekilde kuruyoruz. Gerçekten halkımızın güzel bir teveccühü var. Burada zalimlere şu mesaj çıkıyor. Bu halk zalimlerin zulmüne sessiz, sağır ve kör değildir. Dünyanın hangi zamanında zulmeden birisi olacaksa muhakkak ki onun karşısında sesini yükseltecek birilerinin olacağını bilmesini isteriz."
 
Halktan da beklentilerinin zalimlere meyletmemeleri olduğunu belirten Ortaç, "Bu dünya ne mazluma kalıyor, ne de zalime kalıyor. Bu dünya ne haklıya kalıyor ne de haksıza kalıyor. Maden bu dünya kimseye kalmayacak o zaman haklıdan ve mazlumdan yana olalım. Bizler zalimden ve haksızdan yana olmayalım. Bu gayeler doğrultusunda bu sergiyi açmış bulunmaktayız. Sergimize büyük bir teveccüh var ve ayrıca sergimizi dolaşıp duygulanan vatandaşlarımız ise duygu defterine duygularını paylaşıyorlar" dedi.
 
Sergiyi dolaşıp resimleri gören ve duygularını paylaşan Serhat Demir, haksızca mazlum Kürt Müslümanlarına yönelik yapılan zulmün vahşice olduğunu söyleyerek "Zulmü lanetle kınıyoruz. İnşallah Allah`ın izniyle bütün insanlık barışa koşacaktır. Bütün insanlar bir çatı altında Müslüman`ca birbirlerine destekçi olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Başka bir vatandaş Ozan Demir ise, Allah`ın hükmü yeryüzüne hakim olmadığı müddetçe zulümlerin devam edeceğini dile getirerek, "Allah`ın hükmü yeryüzüne hakim olduğunda yaşanan zulümlerin son bulacağına inanıyorum. Bizler bu zulümleri görmezden geliyoruz ve bunlara kayıtsız kalıyoruz. Allah bizleri affetsin diyorum" şeklinde konuştu.
 
Sevgi Der`in düzenlediği ve bugün saat 10.00`da başlayan resim sergisi üç gün boyunca açık olacak. Cuma, Cumartesi ve Pazar sabah saat 10.00 ile 17.00 saatleri arsında açık olacak. Ayrıca sergide açılan ziyaret defterine vatandaşlar duygularını yazabilecek. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir