• DOLAR 34.301
  • EURO 37.503
  • ALTIN 2926.875
  • ...
Denizli`de otopark çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ - Denizli`de geçen sene uygulamaya konan ve çarşı merkezine özel araçların girişinin engellemesi ile otopark sıkıntısı ortaya çıktı. Daha sonra belediye tarafından tekrar yapılan yollarda, ara sokaklarda ve caddelerde uygulanmaya başlanan ücretli park uygulaması ile vatandaş para ödememek için araçlarını kaldırımların üstüne ve binaların bahçelerine park etmeye başladı.

 

Denizli merkezde en işlek ve kalabalık olan Kaleiçi Çarşısı ve Denizli Devlet Hastanesi çevresi ise adeta araç mezarlığına dönmüş vaziyette. Çevrede bulunan otoparklar ihtiyaca cevap vermezken, araçların rastgele kaldırımlara ve işyerleri önüne çekilmesi esnafta rahatsızlığa neden oldu.

 

Yaşanan rahatsızlık üzerine harekete geçen belediye bu sefer araçların kaldırımlara park etmesini engellemek için kaldırımlara korkuluk şeklinde taşlar yerleştirildi. Bu sefer de araç sürücüleri araçlarını yolun ortasına park etmeye başladı. Belediye ekipleri ise park ücreti ödememek için kaldırımlara ve yola park eden araçlara cezai işlem uyguluyor.

 

Gün geçtikçe artan park sıkıntısı ve başlatılan uygulamalara tepki gösteren halk, yaşanan sıkıntının bir an önce sona erdirilmesini istedi. (Necmi Durmazer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir