• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Ukrayna-İngiltere "Cossack mace-2021" tatbikatı gerçekleştirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, Ukrayna'nın Nikolayev şehrinde İngiliz Askeri Kuvvetleri ile bir araya gelerek, NATO'ya bağlı 5 ülkenin de katılacağı ve birkaç ay sonra yapılacak olan 'Cossack-Mace-2021' isimli tatbikat programını değerlendirdi. 'Barış İçin Partnerlik Programı' adı altında gerçekleştirilecek tatbikata binden fazla personel katılacak.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Cossack mace – 2021’ komuta ve personel tatbikatına, aralarında beş NATO üyesi ülkenin temsilcilerinin de bulunduğu binden fazla askerin katılacağı belirtilerek, “Tatbikatın operasyonel-stratejik arka planı, Ukrayna’nın çevresindeki askeri ve siyasi durumun gelişimine ilişkin olasılıkları göz önünde bulunduruyor. Tatbikat senaryosuna göre, çokuluslu tugayın karargâh ve birimleri, saldırgan ülkenin silahlı kuvvetlerinin büyük ölçekli saldırısını püskürtme görevini yerine getirecek.

Tatbikatta özellikle, devlet sınırları ve toprak bütünlüğünü eski haline getirmek için komşu devletten gelecek saldırılara karşı savunmadan saldırıya geçiş faaliyetleri yürütülecek.

Bu uluslararası tatbikatın bir diğer önemli görevi de askeri birimler için hizmet içi eğitim merkezinin yeteneklerinin daha da iyileştirilmesi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile NATO üyesi ülkelerin ordularının uyumluluğunu daha da artırmak için en etkili araç olan geniş çaplı uluslararası tatbikatların yürütülmesini sağlamaktır” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir