• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bingöl`de Hasta Aileye `Merhamet Eli` Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesinde ikamet eden 12 çocuklu Kına ailesinin birçok ferdi türlü türlü hastalıkla mücadele ediyor. Kına ailesini ziyaret eden Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası yetkilileri, Kına ailesine gıda yardımında bulundu.


Kına ailesinin 3 genç kızı evden ayrı yaşıyor, 1 kızları kanserden vefat etti, ondan yetim kalan bir çocuğu da onlarla kalıyor. 2 tanesi yüzde 90 görme engelli ve görme engelli olanlardan biri lenf kanseri.


Annenin beyni vücuda hükmedemiyor ve kalp yetmezliği var. Baba ise mide kanseri olduğu için çalışamıyor.


Aile reisi Mehmet Kına, "İstanbul`da inşaatlarda çalışıyordum. İş kazası geçirdiğim için artık çalışamaz oldum. Daha Sonra, eşimin rahatsızlığı ortaya çıktı. Beyni vücuduna hükmedemiyor ve kalp yetmezliği olduğunu öğrendik. Bunun üzerine, İstanbul`dan Bingöl`e göç etmeye karar verdik. Şu an midem için kontrollere gidemiyorum. Doktorlar ne ilaç verebiliyor ne de ameliyat yapabiliyor" dedi.


Bingöl`e geldiklerinde kalacak yerleri olmadığını belirten Kına, "Bingöl Belediyesi bu evin 1 yıllık kirasını ödeyerek, burada kalmamızı sağladı. Ancak ev sahibi bu evin arsasını müteahhide vermiş ve kısa zaman içerisinde bu evi boşaltmamız gerekiyor" dedi.


Evli kızlarının kan kanseri olduğu için hayatını kaybettiğini ve kızından kalan bir torununun da yanında kaldığını ifade eden Kına, "Eyüp adında 14 yaşındaki çocuğumda lenf kanseri, eşim de mide kanseri olduğu için ikisinin de sürekli kontrole gitmesi gerekiyor. Kontrol için bizleri başka hastanelere sevk edip gidip gelmede sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.


Lenf kanseri olan Eyüp`ün yüzde 90 gözlerinde görme kaybı olduğunu belirten baba Kına "Oğlum Eyüp ve kızım Şeyma Nur ikisinin de gözlerinde yüzde 90 görme kaybı var. Bize yardımda bulunan ve imkânlarını seferber eden Merhamet Eli Gıda Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir