• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Van’ın kurtuluşunun 103. yılı coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beşyol mevkisindeki Valilik binası önünde başlayan törene; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, il ve ilçe protokolü, kurum amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kolordu Komutanlığı Bandosu, mini konser verirken, halk oyunları gösterisi de yapıldı. Tören sonunda Kolordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapan Polis Özel Harekât ve Jandarma Özel Harekât personeli, izleyenlerden büyük alkış aldı.

İpekyolu Belediyesi’nden görkemli kutlama

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Van’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Norşin Camisi’nde kılınan Cuma Namazı sonrası Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlara lokma dağıtımı yapıldı.

Ardından Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanı'nda verilen konser coşkuyu doruğa taşıdı. Konsere İpekyolu Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vanlı sanatçı Haktan İpek’in Van Türkülerine eşlik eden vatandaşlar eğlencenin tadını doyasıya yaşadı. Konser sonrası vatandaşlara yöresel lezzetin simgesi olan Ayran Aşı ikram edildi.

İpekyolu Belediyesi Bostaniçi Mahallesi’nde yer alan Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde günün anlam ve önemine ilişkin, çocuklara 120 filminin gösterimini gerçekleştirdi. Cephanenin Sarıkamış'a nakledilmesi için yola koyulan, 120 Vanlı gönüllü çocuğun hikayesinin anlatıldığı film, izleyicilerine duygu dolu anlar yaşattı.

Program akşam saatlerinde Van Kalesi’ndeki havai fişek gösterisi ile son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir