• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kamu görevlileri serbest! Peki, ya diğerleri?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - PKK`nin elinde bulunan 8 kamu görevlisini teslim alan heyet üyeleri, Habur Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye giriş yaptı. Bırakılan 8 kamu görevlisi ise helikopterle Mardin`e götürüldü.

Teslimat sırasında yaşanan bir olay, bu süreçte devletin de PKK`nin de samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Heyete yaklaşan bir babanın feryadı PKK`nin elinde hâlâ Türkiye vatandaşı olan birçok kişinin olduğunu ortaya çıkardı.

Devlet ve Hükümet yetkilileri sürekli 8 kamu görevlisini dillendirerek, bu 8 kişinin bırakılmasını istedi. PKK ise ellerindeki tüm tutsakları bırakacağını ilan ederek bu 8 kişiyi serbest bıraktı.

Ancak teslimat sırasında çocuk yaştaki oğlunun da bırakılacağı umuduyla Habur`a giden acılı baba Nimet Özdemir ve korucu yakını Ahmet İlhan serbest bırakılanlar arasında yakınlarını göremeyince bir kez daha yıkıldılar. Oğlunu soran acılı babaya BDP Hakkâri Milletvekili Adil Kurt`un verdiği cevap ile PKK`nin elinde hâlâ sivillerin ve köy korucularının olduğu anlaşıldı.

2 korucu ve birçok sivil PKK`nin elinde
9 Ay önce PKK tarafından kaçırılan 34 yaşındaki Abdulvahap İlhan`ın kardeşi Ahmet İlhan ağabeyinin akıbetini Adil Kurt`a sordu. Kurt ise "Biz oraya giderken kamuoyuna deklere edilen isimler üzerinden gittik. Burada değişik sebeplerle alıkonulmuş sivil vatandaşlar ve 2 köy kurucusunun da olduğunu biliyoruz" diyerek, onları haklarını aramaları için sivil toplum kuruluşlarına yönlendirdi.

Oğlunun henüz 18 yaşında olduğunu söyleyen başka bir tutsak Ramazan Özdemir`in acılı babası Nimet Özdemir ise oğlunun da bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Yaşadıklarını anlatan Nimet Özdemir, "PKK tarafından kaçırılan AK Parti Hakkâri İl Başkanı Abdülmecit Tarhan, serbest bırakıldığı zaman benimle görüştü. Ramazan`la 26 gün beraber kaldıklarını ve Ramazan`ın hâlâ PKK`nin elinde olduğunu söyledi. Ben de bugün Habur Sınır Kapısı`na geldim. Serbest bırakılan kişilerin içinde oğlumun ismi yok. Benim oğlum daha askere bile gitmedi, yaşı küçük ve suçsuzdur. Onun bırakılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. (Abid Dündar/Muhammed Müldür - Şırnak)

Bu haberler de ilginizi çekebilir