• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kaplıcalar projesi hayata geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İl Özel İdaresi tarafından Bingöl Üniversitesine devredilen kaplıcalar \"Eğitim Merkezi\" oluyor. Bir süredir Sit Kuruluna takılan proje nihayet hayata geçiyor. Geçtiğimiz aylarda ihale edilen projenin hafriyat kaldırma çalışmaları başladı.

 

Proje hakkında konuşan Bingöl üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof.Dr.Gıyasettin Baydaş, kaplıcaları çok amaçlı hizmet verecek bir ünite şeklinde projelendirdiklerini söyledi.

 

\"MYO`lar için uygulama alanı olacak\"

Kompleksin Meslek Yüksek Okulları için uygulama alanı olacağını ifade eden Baydaş, \"Bu alanı kullanabilecek Turizm Meslek Yüksekokulu ile Fizik Tedavi programlarımız var. İlerde öğretim üyesi bulursak Sağlık Yüksek Okulu`na bağlı 4 yıllık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne de öğrenci alırız. Ayrıca projemizin bir başka amacı daha olacak. Sağlık Bakanlığı ile anlaşabilirsek Fizik Tedavi ve Rehabilisayon Merkezi de açacağız\"dedi.

 

\" Termal turizm alanı olacak``

Kompleksin turizme de açılacağını belirten Baydaş, \"Projemizin üçüncü özelliği de günü birlik, yâda birkaç haftalık kalmak isteyen turizmcilere açık olması. Merkezimiz aynı zamanda termal turizm alanı olacak. Isı derecesi farklı olan birkaç havuzumuz olacak. Buraya gelen konuklar hem tedavi olabilecek hem de vakit geçirebilecek. İl aşamada olmaz ancak uygulama alanına geçtikten sonra havuzlarımızda doktor ve hemşirede görevlendireceğiz. Isı derecesinin ne kadar olacağını ölçüp, hastaları muayene edecekler\" dedi. Baydaş, açık havuzunda vatandaşların hizmetine açılacağını söyledi.

 

\"100 yataklı otel planımız 36`ya düşürüldü\"

Projeyi çok amaçlı hizmet verecek bir ünite şeklinde projelendirdiklerini ifade eden Baydaş, \"Ancak sit alanı sıkıntısı ile karşılaştık. Attığımız her adım Sit Kurulu`ndan geçiyor. Bizim yaptığımız proje çok küçültüldü. 100 yataklı otel planımız 36`ya düşürüldü. Apart otel planlarımız tamamıyla kaldırıldı. Ancak havuzlarımızda değişiklik olmadı. Daha küçük yatak kapasitesine sahip bir alanımız oldu. Maalesef Sit Kurulunu ikna edemedik.

 

Projemizin otel kısmı 4 katlı ama Sit`in izin verdiği 2 kat izni. Biz Üst kuruldan onay alabilirsek bu iki katın üzerine iki kat daha ekleyeceğiz, projemizi buna göre yaptık. Bu sayede 36 yatak sayımız 100`e çıkacak. İleride bir sorun yaşanmaması için kolonların filizleri de çatıda kalacak.\"

 

\"Bakanlık ile anlaşabilirsek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de açarız\"

Baydaş, \"Komplek çok amaçlı bir ünite olara düşünüldüğü için günü birlik kullanıma açık olacak. Vatandaşlarımız bu sayede havuzlardan yararlanıp, tedavilerini yapabilecek. Fizyoterapi ve Turizm Meslek Yüksek Okullarımızın uygulama alanı olacak. Bu gölgede Sağlık Bakanlığı onaylı termal fizik tedavi merkezi yok. Bakanlık ile anlaşabilirsek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi`de açarız.

Bu projenin başlangıç kısmında önce havuzlarımızı işleteceğiz. Muhtemelen yaz aylarında havuzlarımız faaliyete geçecek. Yılsonunda ise otel kısmının da faaliyete gireceğini umuyoruz. Sit sorununu da aşarsak projemizi daha da büyüteceğiz. Kışın ihaleye gittiğimiz için birazda zaman kazandık. Şuan hafriyat çalışmaları başlattık. Erken bitmesi için hem müteahhit firma hem de biz yoğun çaba sarf ediyoruz\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir