• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Kurtulmuş: Bunlar 'üstünde kan bulunan' anayasalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurtulmuş, gerek 27 Mayıs 1960 darbesinden sonraki 1961 Anayasası, gerekse 1980 darbesinden sonraki 1982 Anayasası'nın sivil ve demokratik olmadığını söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Daha açık ifade edeyim, ikisi de faşist, baskıcı, devleti esas alan, milleti de devlete göre şekillendirmeyi kendisine şiar edinmiş olan anayasalardır. Hatta biraz daha ileri giderek şöyle ifade edeyim, her ikisi de üstünde kan bulunan anayasalardır. Bu anayasalardan ve izlerinden kurtulabilmek, Türkiye siyasetinin başlıca sorumluluklarındandır. Sayın Cumhurbaşkanımız, büyük bir samimiyetle, hiçbir önyargı olmadan yeni anayasa tartışmalarını açmıştır. Bu yeni bir beyaz sayfadır. 'Türkiye'nin yeni anayasası şöyle olmalıdır.' şeklinde fikri olan herkesin bu sürece katkıda bulunmasını arzu ediyoruz."

Kurtulmuş, hakkında kapatılma davası açılan HDP için sorulan soruya karşılık "Bu kadar oy almış olan bir siyasi partinin, kendilerine oy veren insanların hakkını hukukunu korunması bakımından terör örgütüyle arasına mesafe koyması, oradan gelen işaretlere, talimatlara göre değil, kendisine oy veren halkın beklentileri ve çıkarı doğrultusunda terörü lanetlemesi ve terörle arasına mesafe koyması şarttır. Eğer bunu yapabilmiş olsaydı, biz bugün başka bir Türkiye’yi konuşuyor olacaktık." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir